Aimé Boucher La Bottière Rosé d'Anjou

Artikelnummer
7000015216
Zachtroze van kleur en een bloemig bouquet. Zacht zomerfruit in de smaak, mollig (maar niet te zoet)lekker fris en met voldoende 'pit'.
Omschrijving
De voormalige provincie Anjou - hoofdstad Angers -levert ongeveer een kwart van alle Loirewijn. Bijna overal heeft het landschap een licht golvend relief en het klimaat een haast spreekwoordelijke zachtheid. Deze eigenschap komt ook terug in de Rose d'Anjou. Proefnotities: Zachtroze van kleur en een bloemig bouquet. Zacht zomerfruit in de smaak, mollig (maar niet te zoet) lekker fris en met voldoende 'pit'. De wijn is geheel op dronk en komt optimaal tot zijn recht wanneer hij geserveerd wordt tussen de 8 en 10 graden en bij voorkeur binnen 1 tot 2 jaar na de oogst gedronken wordt. Heerlijk als terraswijn of aperitief. Ook goed te combineren met kip, kalfs- en varkensvlees en (gegrilde) vis of 'zomaar' bij een hartige snack.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3172250102630
EAN Code Fles
3172250002633
Alcohol percentage
11%
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
ANJOU
Afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Aimé Boucher, La Bottière Rosé d'Anjou
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als terraswijn of aperitief. Ook goed te combineren met kip, kalfs- en varkensvlees en (gegrilde) vis of 'zomaar' bij een hartige snack.
Druivenras
gamay, grolleau
Jaar
2020
Druivensoort
Grolleau,Gamay