Bisou d'Or Merlot

Artikelnummer
7000015399
Donkerrode kleur, bouquet en smaak presenteren besachtig rood fruit en een vleugje laurier en tabak. Fraaie eigenschappen verpakt in een zachte toonzetting.
Omschrijving
'Het Californië van Frankrijk', zo wordt de Languedoc wel genoemd. Want dit immense, uit drie Zuid-Franse departementen bestaande gebied heeft net als de beroemde Amerikaanse staat veel zon, veel microklimaten, veel verschillende terreinen, veel bodemsoorten én een magnifiek wijnpotentieel. En sinds eind jaren zeventig profileert deze streek zich steeds nadrukkelijker als leverancier van kwaliteit. De merlot is een heerlijke soepele druivensoort; de wijnen zijn rond, sappig en zowel krachtig als zacht. Een ware allemansvriend in de positieve zin des woords. Geen wonder dat men ook in de Languedoc, op de geschikte percelen, de merlot heeft aangeplant. Proefnotities: Donkerrode kleur, bouquet en smaak presenteren besachtig rood fruit en een vleugje laurier en tabak. Fraaie eigenschappen verpakt in een zachte toonzetting. De wijn is geheel op dronk en komt het best tot zijn recht bij een serveertemoeratuur tussen 14 en 16 C.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8717472289629
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen in de Languedoc.
Flessen per pakket
6
Regio
Frankrijk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bisou d'Or Merlot
Wijn/Spijs combinatie
Rundvlees, op alle mogelijke manieren bereid, zowel bijvoorbeeld geroosterd als gestoofd, klein en groot wild en wild gevogelte of bij harde kazen.
Druivenras
merlot
Jaar
2020