Castello di Albola Poggio alle Fate

Artikelnummer
7000037566
Helder strogeel, intens en fruitig bouquet waarin appel en citrus naar voren komen. De smaak geeft een plezierig vervolg; droog en harmonieus waarbijde frisse zuren zorgen voor een schone afdronk. Poggio alle Fate, Italiaans voor Heuvel van de Feeën, is een verwijzing naar de mystieke, verborgen kwaliteiten van een klein perceel wijngaard van slechts 3,2 hectare met een mooie terroir die o.a. rijk is aan mineralen. Vanwege dehoge ligging op 680 meter heerst hier een koel microklimaat.
Omschrijving
Poggio alle Fate, Italiaans voor Heuvel van de Feeën, is niet alleen een sprookjesachtige verwijzing naar het heuvelachtige landschap rondomCastello di Albola, maar meer nog naar de mystieke, verborgen kwaliteiten van een klein perceel wijngaard van slechts 3,2 hectare met een terroir die samengesteld is uit mergel, rode kleiachtige schalie en rijk is aan mineralen. Vanwege de hoge ligging op 680 meter heerst hier een koel microklimaat. Perfecte condities om een fraaie Chardonnay te kunnen maken. En dat in het hart van het o zo rode Chianti Classico district. De pluk is handmatig en de druiven worden met grote zorg gevinifieerd. Na een zachte persing volgt de alcoholische fermentatie op lage temperatuur (18° C) om de frisse en fruitige karakteristieken optimaal te behouden. Hierna volgt de malolactische gisting en, alvorens te worden gebotteld, een lagering van 6 maanden, 85% op roestvrij staal en 15% in barriques. Proefnotities: Helder strogeel, intens en fruitig bouquet waarin appel en citrus naar voren komen. De smaak geeft een plezierig vervolg; droog en harmonieus waarbij de frisse zuren zorgen voor eenschone afdronk. Op dronk en, mits goed bewaard, houdbaar tot 8 - 10 jaar na de oogst.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002235024259
EAN Code Fles
8002235024242
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Toscane (omdat Chianti Classico benaming alleen voor rode wijn gebruikt mag worden). Op de Poggio alle Fate, de Heuvel van de Feeën, op een hoogte van 680 meter
Flessen per pakket
6
Regio
Toscane
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Castello di Albola, Poggio alle Fate
Wijn/Spijs combinatie
Fraai als aperitief en daarna goed te combineren met visgerechten, schaal- en schelpdieren en wit vlees zoals kip, kalfs- en varkensvlees. Ook smakelijk met romige witschimmelkazen.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2021
Druivensoort
Chardonnay 100.00 %