Château de Valcombe, Marsanne/Vermentino

Artikelnummer
7000014819
De Château de Valcombe Blanc heeft een heldere gouden kleur. In de neus is een perfecte mix van noten en witte perziken. De smaak is zacht en elegant, waarin de fruitaroma's subtiel naar buiten komen en zorgen voor een rijk mondgevoel.
Omschrijving
De bouw van het kasteel Château Valcombe begon in de jaren 1820. In 1945 werd het kasteel nagelaten aan Charles Ricome. Hij was vastbesloten om de kwaliteit van de Valcombe wijnen naar een hoger niveau te brengen. Hij besloot om de wijngaarden volledig te herplanten met onder andere de druivensoort syrah. Hij was de eerste wijnmaker in de regio die een wijn produceerde op basis van syrah. Het château wordt tegenwoordig beheerd door Dominique Ricome. Hij produceert uitsluitend wijnen met de Appellation Costières-de-Nîmes. De druiven voor de Château de Valcombe Blanc groeien op arme bodems bedekt met een dikke laag Rhône stenen. Een zeer dunne laag kalksteen brengt een verrassende frisheid en een minerale toets aan de wijn. Dit is een absoluut uniek geval binnen de Costière-de-Nîmes wijnstreek. Alleen de druiven van jonge wijnstokken worden voor deze wijn gebruikt om de heerlijk frisse en fruitige smaak. De Château de Valcombe Blanc heeft een heldere gouden kleur. In de neus is een perfecte mix van noten en witte perziken. De smaak is zacht en elegant, waarin de fruitaroma's subtiel naar buiten komen en zorgen voor een rijk mondgevoel.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3760042793342
EAN Code Fles
3760042790341
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De druiven voor de Château de Valcombe Blanc groeien op arme bodems bedekt met een dikke laag Rhône stenen. Een zeer dunne laag kalksteen brengt een verrassende frisheid en een minerale toets aan de wijn.
Flessen per pakket
6
Regio
Rhone
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château de Valcombe, Marsanne/Vermentino
Wijn/Spijs combinatie
Perfecte wijn voor op het terras en heerlijk als aperitief. Zeer geschikt bij salades en geroosterde vis.
Druivenras
marsanne, vermentino
Jaar
2019