Condor Peak Malbec

Artikelnummer
7000017715
Robijnrood van kleur. In bouquet en smaak veel rijp fruit zoals zwarte kersen en meloen, maar ook koffie, chocola en anijs. De rijpe, stevige tannines zorgen voor ruggengraat.
Omschrijving
De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van de Andes. Het is er zeer droog en dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. Het voordeel van het droge klimaat is dat de Argentijnse wijnbouwers nauwelijks hoeven te bespuiten. In Argentinie gaat men er dan ook prat op de meest ecologisch verantwoorde wijngaarden ter wereld te hebben, Mendoza is de belangrijkste wijnprovincie en geboortegrond van deze Conder Peak Malbec. Proefnotities: Robijnrood van kleur. In bouquet en smaak veel rijp fruit zoals zwarte kersen en meloen, maar ook koffie, chocola en anijs. De rijpe, stevige tannines zorgen voor ruggengraat. De wijn is op dronk en komt optimaal tot zijn recht wanneer hij geserveerd wordt tussen de 15 en 17 graden en bij voorkeur binnen 2 tot 3 jaar na de oogst gedronken wordt. Heerlijk te combineren met rood vlees, kip, kalfs- en varkensvlees, pizza, pasta, burritos en harde kazen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
17791540091732
EAN Code Fles
7791540091735
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Andean Vineyards.
Flessen per pakket
6
Regio
Argentinie
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Condor Peak Malbec
Wijn/Spijs combinatie
Uitstekende combinaties zijn te maken met vleesgerechten (rundvlees, vleesschotels met paddenstoelen), wild (eendenborst), pasta en kaas. Verrassend goed inzetbaar bij burritos.
Druivenras
malbec
Jaar
2021
Druivensoort
Malbec 100.00 %