Coto Vintage Rioja Crianza 5,0 Liter

Artikelnummer
7000040021
Kersenrode Rioja Crianza met de geurige aroma's van bes en kers. Het rode fuit wordt op subtiele wijze aangevuld met houttonen. De crianza heeft een jaar op barriques van Amerikaans eikenhout gerijpt. Die houtlagering geeft de wijn body en een ronde, zachte afdronk. Een middelzware, soepele, opwekkende, mooigemaakte, moderne Rioja die zo en aan tafel tot zijn recht komt. (Deze wijn is exclusief voor horeca, niet beschikbaar voor vakhandel).
Omschrijving
Bodega Coto Vintage lagert de crianza's een jaar op Amerikaans eikenhouten vaten die uit diverse gebieden afkomstig zijn. Dat hout is mooi versmolten met de alcohol, de zuren en aroma's in deze helderrode, levendige wijn. In de neus en smaak vallen vooral fruitige tonen van bes en kers op. Het hout ondersteunt dat fruit en geeft de wijn body. Zo'n soepele, middelzware, moderne Rioja doet het goed als glas op zich en aan tafel. Bodega Coto Vintage is gevestigd in Oyón in de Rioja Alta. De tempranillodruiven voor deze crianza komt voor een deel uit de eigen Alta-wijngaarden en een ander deel wordt aangekocht bij de betere wijnbouwers in de Rioja Alavesa. De wijn wordt gemaakt en opgevoed in de kelders van Bodega Coto Vintage in Oyón.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
88410537308599
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8410537300559
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Bodega Coto Vintage is gevestigd in Oyón (Alava) in de Rioja Alta. Daar liggen ook de eigen wijngaarden. Voor deze crianza van 100% tempranillo worden de druiven van de eigen wijngaarden in de Rioja Alta gebruikt, aangevuld met aangekochte druiven uit de Rioja Alavesa. De wijngaarden hebben een overwegend ijzerrijke kleibodem.
Flessen per pakket
1
Regio
Spanje
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
5
Wijnkaart omschrijving
Coto Vintage, Rioja Crianza
Wijn/Spijs combinatie
Gebraden en geroosterde kip, lichte roodvlees gerechten uit de wok, lamskotelet en pasta's met stevige sauzen.
Druivenras
tempranillo,
Jaar
2020
Druivensoort
Tempranillo,