Dowie Doole, C.T. Shiraz

Artikelnummer
7000016380
Karmozijnrood, in de neus donkerrood fruit, kruidnagel, cassis en steranijs ingelijst met tonen van frans eiken die zich voortzetten in de rijke, elegante smaak aangevuld met impressies vanzoethout en pruimen. De zachte tannines zorgen voor een lange afdronk. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide en waar hoofd wijnmaker Chris Thomas grote prijzen in de wacht heeft gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine.
Omschrijving
Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide, is een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000inwoners maar dat bekend staat om het produceren van rode wijnen van wereldklasse. Hier bezit DowieDoole 45 hectare wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan inde Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Druivensoort shiraz heerst als een souverein vorst in deze fascinerende wijnstreek. Na een klassieke fermentatie rijpte de jonge wijn 24 maanden op Frans eiken (80%) en op Amerikaans eiken (20%). Het resultaat is een C.T. Shiraz waarbij elegantie en kracht om voorrang strijden en de wijn op voorbeeldige wijze etaleert hoe mooieen Mc Laren Vale Shiraz kan zijn. Karmozijnrood, in de neus donkerrood fruit, kruidnagel, cassis en steranijs ingelijst met tonen van frans eiken die zich voortzetten in de rijke, elegante smaak aangevuld met impressies vanzoethout en pruimen. De zachte tannines zorgen voor een lange afdronk. Kan, mits goed bewaard, zeker tot 10 jaar na de oogst rijpen maar kan ook jong gedronken worden.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
29342655002417
EAN Code Fles
9342655002413
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Australië
Ligging wijngaard
Cali Road Vineyard, Tatachilla Trumann Vineyard, Clarendon
Flessen per pakket
6
Regio
South Australia
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Dowie Doole, C.T. Shiraz
Wijn/Spijs combinatie
Gewilde begeleider van rood vlees, alle vlees van de barbecue, stoofvlees, groot en klein wild, wild gevogelte, harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen.
Druivenras
shiraz
Jaar
2016