Figuière, Magali rosé

Artikelnummer
7000016834
Bleekroze met een verleidelijk bouquet van citrus en rood fruit waarna de zachte en frisse smaak aanvult met impressies van sappige abrikozen en grapefruit. In La Londe les Maures, tussen Toulon en Saint Tropez, ligt het 85 hectare grote wijngoed Figuière. Alain Combard en zijn drie kinderen leiden het familiebedrijf. Vanwege de gevarieerde bodemsamenstelling en verschillende microklimaten worden een reeks van verschillende druivensoorten gebruikt.
Omschrijving
De Provence, het zonnige land van Van Gogh, waar al 26 eeuwen de druivenstok aanwezig is. Mogelijk door een gezegend klimaat; zonnig en warm, maar waar de ergste hitte door de nabije Middellandse Zee wordt getemperd en de Mistral de lucht schoon blaast waarbij eventuele parasieten in de wijngaard worden geëlimineerd. Kalksteen, kristallijn gesteente en schist zijn de voorkomende terroirs in deze streek, waar zo'n 90%van de wijnen bestaat uit rosé. Vanwege de gevarieerde bodemsamenstelling en verschillende microklimaten worden een reeks van verschillende druivensoorten gebruikt. Drie tot vier verschillende cépages in een blend zijn geen uitzondering. In La Londe les Maures, tussen Toulon en Saint Tropez, ligt het 85 hectare grote wijngoed Figuière. Alain Combard en zijn drie kinderen leiden het familiebedrijf. Na de pluk worden de druiven gekoeld, zacht geperst en vergist op lage temperatuur in 15-20 dagen op roestvrij stalen vaten. Botteling in februari, volgend op de oogst, garandeert de fraicheur. Met Magali rosé in het glas zit je een uurtje op rozen. Proefnotities: Bleekroze met een verleidelijk bouquet van citrus en rood fruit waarna de zachte en frisse smaak aanvult met impressies van sappige abrikozen en grapefruit. Jong drinken.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3467011045432
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In La Londe les Maures
Flessen per pakket
3
Regio
Provence
Volume
1.5
Wijnkaart omschrijving
Heerlijk als apéritief en vormt een gelukkig huwelijk met Mediterraanse gerechten, maar ook goed inzetbaar bij salades, vis, kip, kalfs- en varkensvlees en kaas.
Druivenras
cabernet sauvignon, cinsault, grenache noir
Jaar
2020