Freemark Abbey Chardonnay

Artikelnummer
7000016387
Bouquet geeft veel fruit (groene appel, peer, banaan en ananas) en zet zich voort in de levendige smaak aangevuld met citrus en perzik. Geïntegreerde houtrijping zorgt voor complexiteit,hint van nootmuskaat, vanille, brioche, kruidnagelen licht gebakken appel. Zo'n 60% van de most gistte op fust. Geen malolactische gisting om de frisheid te garanderen. Voor de botteling rijpte 80% van de jonge wijn 4 maanden op Frans eiken. Freemark Abbey is een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Freemark Abbey, een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886. De aanpak is hier niet gericht op trendy maar juist op het maken van elegante, klassiek gestructureerde en verfijnde wijnen. De druiven zijn afkomstig van vier verschillende wijngaarden elk met een verschillende ligging en een terroir die varieert van klei, leem, grind, zand tot vulkanisch. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als de nevel 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon, een ideale langzame rijpingsperiode. Zo'n 60% van de most gistte op fust en de rest op roestvrij staal. Om de frisheid te garanderen is geen malolactische gisting toegepast. Voor de botteling rijpte 80% van de jonge wijn 4 maanden op Frans eiken (waarvan 15% nieuw). Bouquet geeft veel fruit (groene appel, peer, banaan en ananas) dat zich doorzet in de levendige smaak aangevuld met citrusen perzik. Goed geïntegreerde houtrijping zorgt voor complexiteit, hint van nootmuskaat, vanille, brioche, kruidnagel en licht gebakken appel.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20015917026993
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Ligging wijngaard
Vier verschillende wijngaarden; in Carneros, Coombsville, Howell Mountain en de heuvels van Napa Valley
Flessen per pakket
6
Regio
California - North C
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Freemark Abbey Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Win-win combinaties zijn te maken met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource en vergelijkbare soorten.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2016