Freemark Abbey Merlot

Artikelnummer
7000016388
Donker robijnrood, een demonstratie in geur en smaak van rijpe, donkere vruchten zoals bramen en kersen en een vleugje zwarte peper en salie waaraan de houtrijping iets van kaneel, kruidnagelen ceder heeft toegevoegd. Rijke, soepele smaak waarbij fruit, body, tannine en zuurgraad fraai inbalans zijn. De wijn genoot een rijping van bijna 16 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Freemark Abbey is een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Freemark Abbey, een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886. De aanpak is hier niet gericht op trendy maar juist op het maken van elegante, klassiek gestructureerde en verfijnde wijnen. De druiven zijn afkomstig van drie verschillende wijngaarden, elk met een verschillende ligging en een terroir die varieert van klei, leem, grind en rotsachtig tot vulkanisch. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als de nevel 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon, een ideale langzame rijpingsperiode. Dealcoholische gisting vond plaats op roestvrij staal en na de malolactische gisting kreeg de jonge wijn bijna 16 maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken (waarvan 22% nieuw). Donker robijnrood, een demonstratie in geur en smaak van rijpe, donkere vruchten zoals bramen en kersen en een vleugje zwarte peper en salie waaraan de houtrijping iets van kaneel, kruidnagel en ceder heeft toegevoegd. Rijke, soepele smaak met fruit, body, tannine en een faaie zuurgraad.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Ligging wijngaard
Vier verschillende wijngaarden in Howell Mountain,Atlas Peak en Yountville
Flessen per pakket
6
Regio
California - North C
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Freemark Abbey Merlot
Wijn/Spijs combinatie
Laat zich plezierig combineren met gerechten van rundvlees (op alle mogelijke manieren bereid), gerechten van allerlei soorten klein en groot wild, wild gevogelte en harde, belegen kazen.
Druivenras
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
Jaar
2013