G.D. Vajra Langhe Nebbiolo Claré J.C.

Artikelnummer
7000014800
De Langhe Nebbiolo Claré J.C. heeft een schitterende robijnrode kleur. In de neus veel rood fruit aroma's die passen bij jonge wijn, maar ook kruiden en hinten van wierook. In de mond is de wijn levendig, verfrissend en energiek. Licht gekoeld op zo'n 14 tot 16 graden Celsius komt de wijn het best tot haar recht.
Omschrijving
De Claré J.C. van G.D. Vajra is als een tijdscapsule waarmee je terug gaat naar de tijd waarin Nebbiolo gemaakt werd in een lichte en verfrissende stijl. Een wijn speciaal ontwikkelt voor jonge, dappere mensen die nieuwsgierig zijn naar het vergeten verleden van de Piemonte. De naam is een hommage aan Thomas Jefferson die Piemonte in 1787 bezocht en Nebbiolo aldaar omschreef als "dry as a claret, sweet and lingering as Madeira, brisk as Champagne" en Darrell Corti van Corti Bros Sacramento, pionier van Piemonte wijn, die de familie Vaira hielp om de lang vergeten en semi-zoete Nebbiolo-stijl nieuw leven in te blazen. De Langhe Nebbiolo Claré J.C. heeft een schitterende robijnrode kleur. In de neus veel rood fruit aroma's die passen bij jonge wijn, maar ook kruiden en hinten van wierook. In de mond is de wijn levendig, verfrissend en energiek. Licht gekoeld op zo'n 14 tot 16 graden Celsius komt de wijn het best tot haar recht.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8026720112269
EAN Code Fles
8026720112221
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Flessen per pakket
6
Regio
Piemonte
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
G.D. Vajra, Langhe Nebbiolo Claré J.C.
Wijn/Spijs combinatie
Erg veelzijdige wijn die ingezet kan worden als aperitief maar ook geschikt is ter begeleiding van allerlei voorgerechten, gefrituurde delicatessen en vlees van de barbecue.
Druivenras
nebbiolo
Jaar
2019