Gran Moraine Yamhill-Carlton Chardonnay

Artikelnummer
7000016390
In geur en smaak een hartveroverende combinatie van perzik, appelbloesem, gele narcissen, brioche,citrus, meloen en witte perziken. Een zilte touch geeft pit aan deze krachtige, fraai gestructureerde en gesoigneerde wijn. Kortom, een monumentale Chardonnay! Gran Moraine (vert. Grote Morene) ontleent zijn naam aan de gletsjerbewegingen in de laatste ijstijd die morenen achterliet in de noordelijke Willamette vallei. Landschap, terroir en het koelere klimaat van Oregon vertoont overeenkomst met Bourgogne.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Gran Moraine (vert. Grote Morene) die zijn naam ontleent aan de gletsjerbewegingen in de laatste ijstijd die morenen achterliet in denoordelijke Willamette vallei. Omdat landschap, terroir en het koelere klimaat van Oregon overeenkomst vertoont met Bourgogne is gekozen voor de klassieke druivensoorten uit die streek. De beste Dijon klonen zijn geënt op een type Amerikaanse onderstammen die de eigenschap hebben om te zorgen voor een langere rijpingsperiode en een uitstekende fysiologische rijpheid. Na een klassieke vinificatie rijpt de jonge wijn 16 maanden deels op Frans eiken en, om de frisheid tebewaren, deels op roestvrij staal. In geur en smaak een hartveroverende combinatie van perzik, appelbloesem, gele narcissen, brioche, citrus, meloen en witte perziken. Een zilte touch geeft pit aan deze krachtige, fraai gestructureerde en gesoigneerde wijn. Kortom, een monumentale Chardonnay!
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20862442000024
EAN Code Fles
00862442000020
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Ligging wijngaard
Willamette Valley
Flessen per pakket
6
Regio
Oregon
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Gran Moraine Yamhill-Carlton Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Weergaloze combinaties zijn te maken met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource en vergelijkbare soorten.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2016
Druivensoort
Chardonnay 100.00 %