Henry Fessy Brouilly

Artikelnummer
7000017393
Mooi rood van kleur, een stevige structuur met in geur en smaak impressies van pruimen en perziken. Niet voor niets wordt deze wijn de "chouchou" = lieveling van de Parijse brasseries genoemd. In hun werkwijze huldigen de gebroeders Fessy de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinficatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Voor de botteling rijpt deze Brouilly nog zo'n 7 tot 10 maanden op vat.
Omschrijving
Brouilly is de meest zuidelijk gelegen en enige cru in de Beaujolais die maar liefst in zes verschillende dorpen wordt gewonnen. Het herkomstgebied bestaat uit grote delen van Odenas, Saint-Lager en Cercié en minder belangrijke delen van Charentay, Quincié en St. Etienne-la-Varenne. Een dorp Brouilly komt als zodanig dus niet voor. De appellation dankt zijn naam aan de nabije Mont Brouilly. Henry Fessy begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly, en inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken. Zij bezitten in het gebied van de Brouilly ruim 7 hectare wijngaard. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinificatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Voor de botteling rijpt deze Brouilly nog zo'n 7 tot 10 maanden op vat. Mooi rood van kleur, een stevige structuur met in geur en smaak impressies van pruimen en perziken. Niet voor niets wordt deze wijn de "chouchou" (= lieveling) van de Parijse brasseries genoemd. Het fraaie karakter blijft zeker zo'n 3 tot 5 jaar na de oogst bewaard. Net als alle andere Beaujolais geldt ook hier fris serveren.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3433226000689
EAN Code Fles
3433221000684
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
Beaujolais
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Henry Fessy, Brouilly
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij slakken en salades. Maar ook bij koude en gegrilde worstsoorten, hammen en vleespatés. Ook een prima begeleider van rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees en varkensvlees. En bij kaas; geitenkaas en jonge of belegen Edammer.
Druivenras
gamay
Jaar
2018