Ilja Gort, Slurp! Rosé, Grenache Noir / Cinsault

Artikelnummer
7000014757
Supersappige rosé waar je ook een beetje mee moet uitkijken. Deze wijn is namelijk iets té lekker. Voorzichtig dus. Deze rosé dame is goed voor vele gelegenheden. Op het terras of vergezeld van wat schaaldieren, een licht kaasje of bij gevogelte.
Omschrijving
In Bordeaux worden mooie complexe wijn met veel nuances gemaakt. Maar voor een lekkere, recht voor z'n raap boerenwijn is dit klimaat niet geschikt. Daarom produceert Ilja Gort in de zon doorstoofde Languedoc, SLURP! Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan pure grenachedruiven met een toefje syrah. Supersappige rosé waar je ook een beetje mee moet uitkijken. Deze wijn is namelijk iets té lekker. Voorzichtig dus. Deze rosé dame is goed voor vele gelegenheden. Op het terras of vergezeld van wat schaaldieren, een licht kaasje of bij gevogelte.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gelegen ten noorden van Béziers, op de heuvels die de rivierdalen Orb & Libron scheiden, geniet de wijngaard van een positieve ligging tegenover de Middellandse Zee. Met een hoogteverschil van 100 meter geniet de wijngaard van een afgezonderde ligging en een natuurlijke bescherming tegen de vorst. De wijngaard is samengesteld van percelen tussen 5000 à 8000 stokken per hectare waarmee ze tot de meest kwalitatieve wijngaarden behoren van het gebied. Om de hitte en daarmee het hoge alcoholgehalte te bestrijden, wordt de wijn verminderd in alcohol door onder andere irrigatie van de druivenstokken. Dit garandeert een reguliere en constante hoge kwaliteit, finesse en frisheid van de wijnen.
Flessen per pakket
6
Regio
Bordeaux
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Ilja Gort, Slurp! Rosé, Grenache Noir / Cinsault
Wijn/Spijs combinatie
Deze rose dame is goed voor vele gelegenheden. Een picknick op een fijne grasmat of aan een uitbundige waterkant vergezeld van wat schaaldieren of een licht kaasje. Ook bij gevogelte is deze rosé een heerlijke begeleider.
Druivenras
grenache noir, syrah
Jaar
2019