Julio Bastos Dona Maria Tinto

Artikelnummer
7000039955
Rode bessen domineren het bouquet met een vleugje van overrijpe pruimen. De rijke, fruitige smaak afgerond met een vleugje hout is fraai gestructureerd en heeft een lange afdronk. Als belangrijkste druivensoort is de tempranillo gebruikt die in deze streek aragonez wordt genoemd. Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Op het prachtige wijndomein Dona Maria werkt men volgens de modernste technologie maar daarnaast ook nog volgens de oude methode om de druiven met voeten te treden.
Omschrijving
Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Ondanks de droogte en het warme weer in dit gebiedspeelt de wijnbouw een grote rol. 170 km. ten oosten van Lissabon ligt het plaatsje Estremoz methet paleisachtige huis Dona Maria dat dateert uit de 18e eeuw. Destijds was het een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloos verliefd was. Op dit prachtige, oude domein wordt wijn gemaakt volgens de modernste technologie maar daarnaast is ook de methode om de druiven met voeten te treden in de beroemde "lagares" hier nog steeds actueel. De wingerd beslaat 80 ha waarvan 12 ha met witte en 68 met rode druiven is beplant. De terroir bestaatuit klei en kalk die water vasthoudt waardoor geenirrigatie nodig is. Als belangrijkste druivensoort is de tempranillo gebruikt die in deze streek aragonez wordt genoemd. De druiven worden met de hand geoogst waarna de most gist gedurende 10 dagen in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Na de malolactische gisting rijpt de jonge wijn 6 maanden op Frans eiken, deels nieuw en deels oude vaten, voor een touch van gedoseerd hout. Op dronk en houdbaar, mits goed bewaard, tot 10 jaar na de oogst. Rode bessen domineren het bouquet met een vleugje van overrijpe pruimen. De rijke, fruitige smaak afgerond met een vleugje hout is fraai gestructureerd en heeft een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
25600395700418
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
5600395700414
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Op een hoogte van 450 meter
Flessen per pakket
6
Regio
Alentejo
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Julio Bastos, Dona Maria Tinto
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk om te combineren met gegrild varkensvleesen gevogelte, gerookte ham, pasta met een krachtige saus, vleesfondue en kazen zoals cheddar, emmental, gruyère, manchego en Goudse
Druivenras
alicante bouschet, syrah, touriga nacional
Jaar
2020
Druivensoort
Alicante Bouschet,Touriga Nacional,Syrah