Julio Bastos Dona Maria Viognier

Artikelnummer
7000008353
Intens van geur en smaak met bloemige tonen van jasmijn gecombineerd met fruit zoals peer en abrikoos. De evenwichtige zuurgraad houdt de wijn fris en mooi in balans. De afdronk zorgt voor een mooi slotakkoord. Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Het prachtige wijndomein was destijds een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloosverliefd was. Hier werkt men volgens de modernstetechnologie maar daarnaast ook nog volgens de oudemethode om de druiven met voeten te treden.
Omschrijving
Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Ondanks de droogte en het warme weer in dit gebiedspeelt de wijnbouw een grote rol. 170 km. ten oosten van Lissabon ligt het plaatsje Estremoz methet paleisachtige huis Dona Maria dat dateert uit de 18e eeuw. Destijds was het een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloos verliefd was. Op dit prachtige, oude domein wordt wijn gemaakt volgens de modernste technologie maar daarnaast is ook de methode om de druiven met voeten te treden in de beroemde "lagares" hier nog steeds actueel. De wingerd beslaat 80 ha waarvan 12 ha met witte en 68 met rode druiven is beplant. De terroir bestaatuit klei en kalk die water vasthoudt waardoor geenirrigatie nodig is. De druivensoort viognier, die zijn zegetocht begon in het noordelijke Rhônedal, is in de mode en levert doorgaans zeer volle wijnen op met een bijna even opvallende en krachtige geur als de gewurztraminer. De druiven worden met de hand geoogst waarna de most gist gedurende 22 dagen in roestvrijstalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15ºC.Op dronk en houdbaar, mits goed bewaard, tot 7 jaar na de oogst. Proefnotities: Intens van geur en smaak met bloemige tonen van jasmijn gecombineerd met fruit zoals peer en abrikoos. De evenwichtige zuurgraad houdt de wijn fris en mooi in balans. De afdronk zorgt voor een mooi slotakkoord.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
15600395700251
EAN Code Fles
5600395700254
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Op een hoogte van 450 meter
Flessen per pakket
3
Regio
Alentejo
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Julio Bastos, Dona Maria Viognier
Wijn/Spijs combinatie
Avontuurlijke combinaties zijn te maken zoals met:mild pittige noodlegerechten zoals Pad Thai, kipsalades en zelfs lamsvlees met abrikoos, perzikof mango, kip, varkensvlees of konijn met romige sauzen, gerechten met gember, saffraan en kokos, schaal- en schelpdieren zoals gegrilde coquilles en kreeft, gebakken krab met een vleugje kruiden, romige kazen
Druivenras
viognier
Jaar
2019
Druivensoort
Viognier 100.00 %