Keykeg Slurp! Sauvignon Blanc

Artikelnummer
7000014228
Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan sauvignon blanc druiven. Ilja Gort wilde veel fruit en weinig alcohol en dat is gelukt! Het aroma barst de fles uit en het alcholpercentage is op 12% gebleven. Heerlijke sappige fruitsmaak die als een zonnestraaltje over de papillen danst.
Omschrijving
In Bordeaux worden mooie complexe wijn met veel nuances gemaakt. Maar voor een lekkere, recht voor z'n raap boerenwijn is dit klimaat niet geschikt. Daarom produceert Ilja Gort in het zuidwesten van Frankrijk, SLURP! Deze sauvignon blanc is gemaakt van niets anders dan pure, knisperende druiven. Ilja Gort wilde fruit en weinig alcohol en dat is gelukt! Het aroma barst de fles uit. Heerlijke sappige fruitsmaak die als een zonnestraaltje over de papillen danst.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8717472286383
EAN Code Fles
8717472286383
Alcohol percentage
11.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gelegen ten noorden van Béziers, op de heuvels die de rivierdalen Orb & Libron scheiden, geniet de wijngaard van een positieve ligging tegenover de Middellandse Zee. Met een hoogteverschil van 100 meter geniet de wijngaard van een afgezonderde ligging en een natuurlijke bescherming tegen de vorst. De wijngaard is samengesteld van percelen tussen 5000 à 8000 stokken per hectare waarmee ze tot de meest kwalitatieve wijngaarden behoren van het gebied. Om de hitte en daarmee het hoge alcoholgehalte te bestrijden, wordt de wijn verminderd in alcohol door onder andere irrigatie van de druivenstokken. Dit garandeert een reguliere en constante hoge kwaliteit, finesse en frisheid van de wijnen.
Flessen per pakket
1
Regio
Frankrijk
Volume
20
Wijnkaart omschrijving
Ilja Gort, Slurp! Blanc, Sauvignon Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Deze witte fruitige wijn is een allemansvriend. Heerlijk bij een zacht stukje geitenkaas, een visje, kip of gewoon alleen in haar uppie op een zonnig terras. U krijgt er in elk geval een zonnig humeur van!
Druivenras
sauvignon blanc