Korten Mavrud & Rubin

Artikelnummer
7000015055
Intens van kleur, delicaat en heerlijk fruitig bouquet met een vleugje eiken. De zowel frisse alszachte, volle smaak heeft een goede structuur en wordt prachtig in balans gehouden door de pittigheid in een lange afdronk. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteits wijnen met export naar vele delen van de wereld.
Omschrijving
De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld. Mavrud is een oude rode druivensoort die sinds de oudheid in Bulgarije wordt verbouwd. De naam is afgeleid van het Griekse woord "mavro", wat zwart betekent. Dit komt waarschijnlijk omdat de schil van de Mavrud-druif blauw zwart is en de daarvan gemaaktewijnen meestal een heel donkere kleur hebben. De druif is niet bestand tegen koude en gedijt het beste in de warmere streken van Bulgarije zoals deThracische vallei. Bij de vinificatie richt men zich vooral op het behoud van de fruitigheid en overige karakteristieke kenmerken van de druif. Een klein deel merlot maakt de wijn compleet. Na de vinificatie volgt een rijping van drie maanden op Frans (60%) en Amerikaans (40%) eiken alvorens er wordt gebotteld.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
03800008175239
EAN Code Fles
3800008165285
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Bulgarije
Flessen per pakket
6
Regio
Bulgarije
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Boyard Mavrud & Rubin
Wijn/Spijs combinatie
Uitstekend te combineren met vegetarische gerechten, gevogelte, konijn, lamsvlees, gerechtenvan varkens- en kalfsvlees alsmede pizza en gerijpte kazen
Druivenras
Mavrud, merlot
Jaar
2018