Lenotti Pinot Grigio delle Venezie

Artikelnummer
7000033627
Pinot Grigio delle Venezie van Lenotti is een bleekgele wijn met een exotisch fruitaroma van peer, meloen en ananas. Het valt allemaal te herkennen in de geur en smaak van deze droge fris evenwichtige wijn met goede elegante zuren. Een aantrekkelijk levendig glas wijn.
Omschrijving
De naam Lenotti wordt al aan het begin van de 20ste eeuw genoemd als wijnproducent in het Bardolino district. Voor zijn Pinot Grigio heeft Lenotti de druiven aangeplant ten Noorden van het Lago di Garda. Omdat er vroeger geoogst wordt heeft de wijn een droger karakter dan zijn Franse naamgenoot Pinot Gris uit de Elzas.In Veneto zijn het droge levendige bescheiden wijnen. Lenotti`s Pinot Grigio delle Venezie is een bleekgele wijn met een exotisch fruitaroma, peer, meloen en ananas. Het valt allemaal te herkennen in de geur en smaak van deze droge frisse evenwichtige wijn met goede elegante zuren. Een aantrekkelijk levendig glas wijn.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8000305101114
EAN Code Fles
8000305101015
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
De wijngaarden van Pinot Grigio delle Venezie liggen tegen de heuvels rondom het Gardameer waarvan de droog en de temperatuur tamelijk laag is. Kiezels en keien beheersen het beeld en zorgen voor een bodemstructuur die een perfecte afwatering garandeert.
Flessen per pakket
6
Regio
Veneto
Afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Pinot Grigio delle Venezie Lenotti
Wijn/Spijs combinatie
Een wijn die zich goed leent bij tal van gelegenheden als aperitief, als begeleider van hors d`oeuvres, salades en lichte gerechten zoals gegrilde witte vis.
Druivenras
pinot grigio
Jaar
2022
Druivensoort
Pinot grigio 100.00 %