Les Découvertes Beaujolais-Villages

Artikelnummer
7000003353
Met een betere ondergrond, een iets lager rendement en een iets hoger alcohol percentage zijn de wijnen van Beaujolais Villages beter dan de gewone Beaujolais. Dat ruik je en dat proef je. Zeker bij de Beaujolais Villages van Cordier die zonder toevoeging van sulfiet wordt gemaakt.
Omschrijving
'Cru' kan ik niet zijn, Beaujolais wil ik niet zijn, ik ben Villages. Met deze zegswijze tonen de wijnen van Beaujolais Villages dat ze zich beslist niet schamen voor hun naam. Zo'n 40 dorpen in Noord-Beaujolais hebben recht op deze appellation. Met een betere ondergrond, iets lager rendement en een iets hoger alcohol percentage zijn de wijnen van Beaujolais Villages beter dan de gewone Beaujolais. Dat ruik en dat proef je. Zeker bij de Beaujolais Villages van Cordier die gemaakt wordt zonder toevoeging van sulfiet. Sinds de oprichting van Desiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die er voor zorgt dat ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3148591901355
EAN Code Fles
3148591900549
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
Beaujolais
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Les Découvertes Beaujolais-Villages
Wijn/Spijs combinatie
De toepassingsmogelijkheden zijn talrijk. Voorgerechten: slakken, salades, charcuterie, hammen en vleespates. Vleesgerechten: rundvlees van de grill of barbecue, lamsvlees, kalfskoteletten, varkensvlees en gevogelte zoals kip (coq-au-vin). Wild: hazenpeper of konijn in rode-wijnsaus. Kaas: geitenkaas, Reblochon en jonge of belegen Edammer.
Druivenras
gamay
Jaar
2018
Druivensoort
Gamay 100.00 %