Maris La Touge

Artikelnummer
7000032948
Diep donkerrood, in de neus impressies van zwarte bessen en bramen die zich voortzetten in de stevige smaak met fraai geïntegreerde zuren en rijpe, sappige tannines. Complex en een evenwichtige lange afdronk. Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en ook Demeter gecertificeerd. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines.
Omschrijving
Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren. De druiven van deze cuvée komen van het perceel La Touge waar de terroir bestaat uit klei, kalk- en zandsteen. Na de fermentatie en een maceratie van 4 weken volgt een rijping van 16 maanden op, deels eivormige, betonnen cuves (zogenaamde Noblot eggs) waarin de lie continu omhoog geduwd wordt door een interne stroom die op een draaikolk lijkt. Proefnotities: Diep donkerrood, in de neus impressies van zwarte bessen en bramen die zich voortzetten in de stevige, rijke smaak met fraai geïntegreerde zuren en rijpe, sappige tannines. Complex en een evenwichtige lange afdronk. Ideaal drinkmoment 2 tot 5 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3591806110194
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3591800110190
Alcohol percentage
15%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In de Premier Cru La Livinière, aan de voet van de Montagne Noire.
Flessen per pakket
6
Regio
MINERVOIS LA LIVINIERE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Maris La Touge
Wijn/Spijs combinatie
Breed inzetbaar; bij gebakken of gebraden mals rood vlees en stoofschotels. Ook prima omlijsting van alle soorten groot en klein wild en wild gevogelte, harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen.
Jaar
2019