Murphy Goode Chardonnay

Artikelnummer
7000017601
Voor wat extra aan fris zuur werd een klein beetje (1 à 2%) sauvignon blanc toegevoegd en ter verrijking kreeg de wijn een kus van eikenhout door 10% van de most te laten vergisten op vaten. Het resultaat is een veelzijdige en breed inzetbare Chardonnay.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready. Chardonnay, een naam die vijftig jaar geleden vrijwel onbekend was, toen men een Chablis of Meursault en niet hun druiven dronk, is tegenwoordig waarschijnlijk de allerbekendste wijnnaam. Hij is zo geliefd dat in de ogen van veel wijndrinkers witte wijn hetzelfde is als Chardonnay. Bijzonder kenmerk van een Chardonnay is dat z'n aroma in de mond aan intensiteit lijkt te winnen. Door zijn vriendelijke karakter met dat zachte zuur is de Chardonnay een allemansvriend die bij veel momenten past. En dat doet deze van Murphy-Goode ook. Voor wat extra aan fris zuur werd een klein beetje (1 à 2%) sauvignon blanc toegevoegd en ter verrijking kreeg de wijn een kus van eikenhout door 10% van de most te laten vergisten op vaten. Het resultaat is een veelzijdige en breed inzetbare Chardonnay.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20083722880024
EAN Code Fles
083722880020
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Flessen per pakket
6
Regio
California
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Murphy-Goode Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Mooi te combineren met pittige gerechten zoals bijv. pompoencurry met kip, maar ook met lichte visgerechten, kip, kalf en varkensvlees of bij eenromige witschimmelkaas zoals Brie of Chaource
Druivenras
chardonnay, sauvignon blanc
Jaar
2020
Druivensoort
Chardonnay 98.00 %,Sauvignon Blanc 2.00 %