Petit Baron Blanc

Artikelnummer
7000005311
Bleke kleur met groene schakering, het intense bouquet pronkt met bloemige tonen en een impressievan citrus. De uitbundige, watertandende sauvignonwordt in toom gehouden door de semillon in de blend. Voor de gisting wordt geen sulfiet toegevoegd. Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine uil, afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorgvoor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel.
Omschrijving
Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine, beschermde uil, afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel. De filosofie van Les Vignerons de Buzet sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Cordier waarmee men een samenwerking is aangegaan. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nogsteeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij Les Vignerons de Buzet en La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengen: zorgenvoor zowel de mens als onze planeet. Toewijding opelk niveau met steeds de consument in gedachten. Petit Baron past dan ook precies in dit plaatje. De druiven worden 's nachts geplukt (koel druivensap) om de fruitigheid optimaal te behouden. De koele gisting en een korte rijping oproestvrij stalen tanks zorgen ervoor dat de levendigheid en fruitige aroma's van de sauvignon optimaal bewaard blijven. Voor de gisting wordt geen sulfiet toegevoegd. Jong drinken is het parool. Bleke kleur met groene schakering, het intense bouquet pronkt met bloemige tonen en een impressie van van citrus.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3231235002805
EAN Code Fles
3231230200978
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Buzet, op een terroir van de kiezelhoudende boulbènes, klei en kalk.
Flessen per pakket
6
Regio
Bordeaux
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Petit Baron Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Watertandend als apéritief en vormt ook een heerlijke omlijsting van tapas, oesters en gerechten van vis, kip, kalfs- en varkensvlees en fruitsalades
Rijping
De druiven worden 's nachts geplukt om de fruitigheid optimaal te behouden. De koele gisting en korte rijping op roestvrij stalen tanks zorgen er voor dat fruitige aroma's optimaal bewaard blijven.
Bodem type
Kiezelhoudende Boulbènes, klei en kalk.
Druivenras
Sémillon, sauvignon blanc
Jaar
2019
Druivensoort
Sauvignon Blanc,Sémillon