Petit Baron Rouge Sans Souffre

Artikelnummer
7000005313
Intens rood van kleur met paarse weerschijn. Expressieve, fruitige neus (bessen) ondersteund door vanille-achtige, delicaat getoaste tonen. Zachte tannines omarmen de redelijk volle en zeer fruitige smaak. Door de afwezigheid van sulfiet dient de wijn na opening van de fles z.s.m. geconsumeerd te worden. Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine uil,afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel.
Omschrijving
Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine beschermde uit afgebeeld op het etiket,bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel. De filosofie van Les Vignerons de Buzet sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Cordier waarmee men een samenwerking is aangegaan. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordierzich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij Les Vignerons de de Buzet en La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengen: zorgenvoor zowel de mens als onze planeet. Toewijding opelk niveau met steeds de consument in gedachten. Petit Baron past dan ook precies in dit plaatje. De maceratie gebeurt met de meeste zorg om de zachte tannines en de fruitigheid van de druiven naar boven te halen. Door de afwezigheid van sulfiet is de wijn delicater. Expressieve, fruitige neus (bessen) ondersteund door vanille-achtige, delicaat getoaste tonen. Zachte tannines omarmen de redelijk volle en zeer fruitige smaak. Omdat geen sulfiet is toegevoegd dient de wijn na opening van de fles z.s.m. geconsumeerd te worden.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3231235004441
EAN Code Fles
3231230201609
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Buzet, op een klei- en kalkhoudende terroir.
Flessen per pakket
6
Regio
Bordeaux
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Petit Baron Rouge Sans Souffre
Wijn/Spijs combinatie
Als apéritief en heerlijke combinaties zijn te maken met gerechten van kip, kalfs- en varkensvlees, gekonfijte eend, groente taarten en kaas (Comté).
Rijping
De maceratie gebeurt met de meeste zorg om de zachte tannines en de fruitigheid van de druiven naar boven te halen.
Bodem type
Op een klei- en kalkhoudende terroir.
Druivenras
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot
Jaar
2018