Selbach Oster, Himmelreich Riesling Kabinett Trocken

Artikelnummer
7000016354
Droog, delicaat, vlinderlicht maar met inhoud, floraal en veel-fruitig, verfijnd, mineralig: in deze Riesling uit de Mosel is ongelooflijk veel te ontdekken. Aroma's van appel, mandarijn, zilte mineralen en bloesem wisselen elkaar voortdurend af. De zuivere, ranke zuren en het lage alcoholgehalte (11,5%) bepalen samen de slanke, elegante stijl. Voor zo en bij lichte gerechten.
Omschrijving
Knisperend fris fruit, ragfijne rieslingzuren, vlinderlicht maar met inhoud, een heel klein bloemig zoetje op de achtergrond en wat ziltheid van de mineralen: zo smaakt deze verfijnde Riesling Kabinett uit de Mosel. Hij wordt gemaakt door het al oude familiebedrijf Selbach-Oster die over 17 hectaren eigen grond beschikt. De wijngaarden liggen op de lijn Zeltingen-Wehlen-Graach-Bernkastel. Verspreid over zo'n 7 km komt een enorme verscheidenheid aan microklimaat, zonexpositie en bodemsoorten v oor. De mineraalrijke leisteenbodem van de gunstig gelegen Himmelreich-helling vormt de basis, het begin van deze Riesling. De wijn vormt een prima aperitief, maar is door zijn balans en zijn zuur-zoetspel ook een ideale eetwijn.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
10717215003517
EAN Code Fles
0717215003510
Alcohol percentage
11.5%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
De familie Selbach-Oster heeft 17 hectare wijngaard die over 7 km verspreid op de 'lijn' Zeltingen-Wehlen-Graach-Bernkastel liggen. Zeltinger Himmelreich is een van die wijngaarden: namelijk Himmelreich bij de plaats Zeltingen. De steile helling ligt op het zuiden en heeft een mineraalrijke leisteenbodem.
Flessen per pakket
6
Regio
Mosel
Afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Selbach Oster, Himmelreich Riesling Kabinett Trocken
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, amuses, sushi, sashimi Vis: (gerookte)zalm, zalmteriyaki Zuurkool met zalm, zuurkool met lever Nasi goreng, Indonesische rijsttafel met kip, groenten en vis Gamba's, rivierkreeftjes, krab Thaise salades Salades
Druivenras
riesling,
Jaar
2012
Druivensoort
Riesling,