Selbach Oster Riesling Kabinett Fish

Artikelnummer
7000014528
Vlinderlicht, fris, milddroog en heel erg fruitig. Appel, peer, ananas, citrus en meloen met daarbij bloesemaroma's en het zilte van mineralen maken van deze vrolijke, speelse Riesling een boeiende wijn die makkelijk drinkt. Voor zo en bij allerlei lichte - ook pikante - gerechten.
Omschrijving
Selbach Riesling Kabinett, met het herkenbare vrolijke visetiket, is een verrukkelijke, lichte (9,5% alc.), verfrissende wijn met een zoetje en heel veel fruit. Appel, peer, meloen, ananas: de aroma's komen er allemaal in voor. Aan dat fruit wordt wat zilte pittigheid van de mineraalrijke bodem toegevoegd. Een wijn om zo te drinken en om bij allerlei gerechten te schenken. De combinatie van zuur met dat zoetje maakt hem culinair makkelijk inzetbaar. Deze lijn van Selbach is een soort tweede wijn van het klassieke huis Selbach-Oster uit Zeltingen. De druiven komen van geleasde wijngaarden die in een kring van 15 km rond Zeltingen liggen. De verbouw van de druiven en het maken van de wijn gebeurt onder supervisie van Johannes Selbach.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
0717215002704
EAN Code Fles
0717215001660
Alcohol percentage
10%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Deze Selbach-wijn is een soort tweede wijn van het beroemde Mosel-huis Selbach-Oster dat in Zeltingen is gevestigd. De druiven voor deze hippere range komen van geleasde wijngaarden die in een cirkel van 15 km rondom Zeltingen liggen. Terroir per wijngaard verschilt, maar het grootste deel komt van de hellingen met leisteenrijke bodem.
Flessen per pakket
6
Regio
Mosel
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Selbach Oster, Riesling Kabinett Fish
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, amuses, borrelhapjes Gerookte zalm, rauwe ham Salades Thaise groente-, vis-, kipgerechten Sandwiches
Druivenras
riesling
Jaar
2017