Selbach Oster Riesling Trocken Dry Fish

Artikelnummer
7000015214
Droog en verrukkelijk vlinderlicht met aroma's van appel, peer, wat mandarijn en meloen. Een vleugje mineralen voegt pittigheid aan al het fruit toe. De delicate riesling-zuren geven deze vriendelijke, toegankelijke, speelse wijn van begin tot eind een aangename spanning. Voor zo, voor bij vis(!) en voor bij allerlei lichte gerechten.
Omschrijving
De vrolijk gekleurde vis op het etiket maakt duidelijk dat deze droge Duitse Riesling uitstekend past bij visgerechten. En dat klopt, maar deze frisse, fruitige, zuivere, lekker lichte wijn uit Zeltingen aan de Moezel komt op veel meer momenten en bij allerlei lichte maaltijden tot zijn recht. Hij komt van Weingut Selbach-Oster, maar geldt als een soort tweede wijn waarvoor de druiven van geleasde wijngaarden komen. De verbouw van de druiven en het maken van de wijn staan onder supervisie van Johannes Selbach zelf. Met dit label zet Selbach iets hips naast hun klassieke wijnen neer, zonder op kwaliteit in te leveren. Deze Riesling Trocken laat zien hoe hip, droog, delicaat, vlinderlicht, fruitig, floraal, makkelijk en verrukkelijk een Mosel kan zijn.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
0717215002711
EAN Code Fles
0717215001653
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Voor de Selbach-wijnen gebruikt de familie Selbach-Oster druiven van geleasde wijngaarden die in een cirkel van 15 km rond Zeltingen liggen. Elke wijngaard heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar over het geheel genomen komen de druiven van steile hellingen met een leisteenrijke bodem.
Flessen per pakket
6
Regio
Mosel
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Selbach Oster, Riesling Trocken Dry Fish
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, borrelhapjes. Allerlei lichte visgerechten van gerookte zalm tot gebakken kabeljauw.
Druivenras
riesling
Jaar
2019
Druivensoort
Riesling 100.00 %