Slurp! Blanc, Sauvignon Blanc

Artikelnummer
7000015326
Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan sauvignon blanc druiven. Ilja Gort wilde veel fruit en weinig alcohol en dat is gelukt! Het aroma barst de fles uit en het alcholpercentage is op 12% gebleven. Heerlijke sappige fruitsmaak die als een zonnestraaltje over de papillen danst.
Omschrijving
Gelegen ten zuiden van Bordeaux, in de heuvels vande Gers, geniet de wijngaard van een positieve ligging tegenover de Atlantische Zee. Met een gemiddeld hoogteverschil van 100 meter geniet de wijngaard van een afgezonderde ligging en een natuurlijke bescherming tegen de vorst. Waarmee zetot de meest kwalitatieve wijngaarden behoren van het gebied. Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure Sauvignon Blanc-druiven. We wilden veel fruit en dat is gelukt; het aroma barst de fles uit. Geen toeters en bellen, geen poeha, maar gewoon lekkere sappigeboerenwijn.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3760071136929
EAN Code Fles
8717472286703
Alcohol percentage
11.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gelegen ten zuiden van Bordeaux, in de heuvels vande Gers, geniet de wijngaard van een positieve ligging tegenover de Atlantische Zee. Met een gemiddeld hoogteverschil van 100 meter geniet de wijngaard van een afgezonderde ligging en een natuurlijke bescherming tegen de vorst. Waarmee zetot de meest kwalitatieve wijngaarden behoren van het gebied. Om de hitte en daarmee het hoge alcoholgehalte te bestrijden, wordt de wijn verminderd in alcohol door onder andere irrigatie van de druivenstokken. Dit garandeert een reguliere en constante hoge kwaliteit, finesse en frisheid van de wijnen.
Flessen per pakket
6
Regio
Bordeaux
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Ilja Gort, Slurp! Blanc, Sauvignon Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Deze witte fruitige wijn is een allemansvriend. Heerlijk bij een zacht stukje geitenkaas, een visje, kip of gewoon alleen in haar uppie op een zonnig terras. U krijgt er in elk geval een zonnig humeur van!
Druivenras
sauvignon blanc
Jaar
2020
Druivensoort
Sauvignon Blanc 100.00 %