Terres Quero Malbec Rosë

Artikelnummer
7000016620
Elegant bouquet van aardbeien, frambozen en steenfruit. De fruitige eigenschappen zetten zich voort in een levendige, harmonieuze smaak. Over het resultaat waren de wijnmakers het eens: ¡La Vida en rosa! Wijnmaker Bruno Kessler heeft samen met zijn team de authenticiteit van Argentinië weten te combineren met het moderne smaakprofiel van de Nederlandse consument. De zon in het logo staat voor de Sol de Mayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk.
Omschrijving
De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van deAndes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnenproduceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte. Wijnmaker Bruno Kessler heeft met zijn team een serie wijnen gecreëerd die expressie geven aan de typische druivenrassen die Argentiniëvoortbrengt. Hij stuitte op de wijngaarden van Terres Quero (vert. Land om van te houden) in de Uco vallei. Samen met de wijnmakers van Los Helechos heeft hij in deze serie de authenticiteitvan Argentinië weten te combineren met het modernesmaakprofiel van de Nederlandse consument.Zo ook met deze Malbec Rosé. Na een handmatige oogst volgde een moderne vinificatie waarbij een deel van most geen contact kreeg met de druivenschillenom zo een fraaie een rosékleur te houden. Over hetresultaat waren de wijnmakers het eens: ¡La Vida en rosa! De zon in het logo staat voor de Sol de Mayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk. Proefnotities: Elegant bouquet van aardbeien, frambozen en steenfruit. De fruitige eigenschappenzetten zich voort in een levendige, harmonieuze smaak.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
7790314074387
EAN Code Fles
7790314074332
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Op 1100 meter hoogte
Flessen per pakket
6
Regio
Mendoza
Afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Terres Quero Malbec Rosé
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijke combinaties zijn mogelijk met: o Knoflook garnalen o Tomatenbrood o Spaanse ham o Sardines o Knoflook mayonaise (aïolie) o Gevulde champignons o Gebakken chorizo in rode wijn o Inktvis ringen (calamares)
Druivenras
malbec
Jaar
2020
Druivensoort
Malbec 100.00 %