Tremblay-Marchive, Chablis Fourchaume Premier Cru

Artikelnummer
7000016527
Bleekgeel, een verwennerij van sappig, geel fruit,genereus en fraai in balans door een goede structuur en een verfijnde mineraliteit.
Omschrijving
Chablis: een niet te imiteren wijn. Een wijn die zijns gelijke in de hele Bourgogne niet vindt - ofwaar ook ter wereld. Niet beheerst door het rijpe,zachte, nootachtige fruit van de zuidelijker districten, maar door een frisse mineraligheid. Het unieke karakter is te danken aan het koele, continentale klimaat en de dikke kalklaag waarop de druiven geplant zijn en die gevormd is door fossielen van miljarden schelpdieren. Op een hogerplan wat klasse en concentratie betreft staat de Chablis Premier Cru. De handtekening voor een Premier Cru; mineraliteit,finesse, zuiverheid en een verfrissende zuurgraad is gezet. Bleekgeel, een verwennerij van sappig, geel fruit,genereus en fraai in balans door een goede structuur en een verfijnde mineraliteit.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
Bourgogne
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Tremblay-Marchive, Chablis Fourchaume Premier Cru
Wijn/Spijs combinatie
Oesters, maar ook een onverslaanbare combinatie met andere schaal- en schelpdieren en visgerechten. Kostelijk ook bij charcuterie en Chantal kaas.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2018