Weingut Allram, Grüner Veltliner Alte Reben

Artikelnummer
7000015395
Geconcentreerd, karaktervol, authentiek. Een briljant Grüner Veltliner, krachtig en robuust, met een lange afdronk. Deze wijnsoort beschikt over een lange bewaarpotentieel en is dus ideaal als bewaarwijn.
Omschrijving
Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. Hun 14 hectare wijngaard ligt in het Strassertal in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Erich, een man van de wijngaard, zoekt voor elk ras de ideale 'Lage', het beste terroir. Een collectie van wijngaarden met oude wijnstokken(30-60 jaar). De bodem is ontstaan als resultaat van het droge, koude klimaat dat in de ijstijd heerste. De door gletsjers geproduceerde hogedruk op het land heeft ervoor gezorgd dat land, kwarts,kalksteen, mica en leem verpulverd werden. Deze bodem van löss (loess) heeft diepe vochtreservoirsen lijdt zelden aan droogte. Juist hier is het geconcentreerde, karaktervolle, authentieke GrünerVeltliner gaan uitblinken en het resultaat is het produceren van wijnen met een harmonieuze combinatie van kracht, body, karakteristieke geur en elegantie.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
9120013106955
EAN Code Fles
9120013103978
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
De grüner veltliner groeit in verschillende wijngaarden in het Strassertal. Onder andere op de 'Lagen' Hasel en Gaisberg. Erich en Michaela Allram selecteren voor deze frisse, zomerse Grüner Veltliner druiven van verschillende hellingen om zo tot een dorstlessende wijn te komen met herkenbare Grüner Veltliner-kenmerken.
Flessen per pakket
6
Regio
Niederosterreich
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Weingut Allram, Grüner Veltliner Alte Reben
Wijn/Spijs combinatie
Rund, hert, kalfsvlees, lam, lichte kazen, Aziatische gerechten.
Druivenras
Grüner Veltliner
Jaar
2020