Weingut Allram, Riesling, Gaisberg

Artikelnummer
7000015120
Droog, fris en boordevol fruit. Met aroma's van perzik, mandarijn, sinaasappel en ananas. Het pepertje verwijst naar de mineraalrijke bodem van Gaisberg. De afdronk is vol en lang met opwekkende, dorstlessende, delicate riesling-zuren. Voor zo en bij lichte gerechten.
Omschrijving
Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. Hun 14 hectaren liggen in het Strassertal, verspreid over verschillende 'Lagen'. Erich is een man van de wijngaard en zoekt voor elke druif de beste plek. Voor de riesling is dat de Gaisberg, een zuidelijk gelegen helling met een mineraalrijke bodem. De druiven ontwikkelen daar veel suiker, ragfijne zuren en een scala aan fruitige aroma's. De wijn is fris en op een slanke manier vol. In de neus komen sinaasappel, ananas, perzik en wat peper voor. Die aroma's zijn in de opwekkende smaak terug te vinden. De afdronk is lang en lekker. Een klassieke Riesling uit Kamptal!
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
9120013106733
EAN Code Fles
9120013103756
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
Weingut Allram heeft 14 hectare wijngaard in het Strassertal in Kamptal. De wijngaarden liggen verspreid over verschillende 'Lagen' met elk hun specifieke eigenschappen. De riesling staat op de zuidelijk gelegen helling Gaisberg aangeplant. Dit is de meest zuidoostelijke uitloper van de Manharts-berg waar een bijzonder microklimaat heerst. De afwisseling in temperatuur heeft te maken met de horizontale ligging van de wijngaard. De verschillen in klimaat op een helling leidt tot variatie in de ontwikkeling van de druiven en daarvan profiteren Michaela en Erich bij het maken van deze delicate Riesling.
Flessen per pakket
6
Regio
Niederosterreich
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Weingut Allram, Riesling, Gaisberg
Wijn/Spijs combinatie
aperitief, amuses, sushi salades, asperges lichte vis- en kipgerechten
Rijping
Na vinficatie 11 maanden op RVS.
Bodem type
Leisteen,gneiss met verticale mica-schist structuren en löss onderaan de wijngaard.
Druivenras
riesling
Jaar
2019