Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Ur-Alte Reben

Artikelnummer
7000014205
De wijn is licht geel met een expressief bouquet, romig, mineralig en heeft een indrukwekkende lang e en milddroge afdronk.
Omschrijving
Een klein familiebedrijf in Zeltingen dat geleid wordt door Johannes en Barbara Selbach. De geschiedenis van dit wijnbedrijf gaat terug tot 1600, maar Johannes nam niet zonder meer de leiding van zijn vader over. Hij studeerde eerst oenologie en daarna economie aan vooraanstaande Duitse universiteiten. Hierna vertrok hij naar de Verenigde Staten om een proefschrift te schrijven over de marketing van Duitse wijnen in de Verenigde Staten. Daarna werkte hij een paar jaar voor het Duitse Wijninformatiebureau in New York. In 1988 keerde hij terug naar zijn roots om twee jaar later het roer over te nemen van zijn vader. Selbach Oster's wijngaarden beslaan zo'n 21 hectare en liggen op de steilste en mooiste delen langs de Mittelmosel. Indien nodig gaan zij wel driemaal door de wijngaard om steeds alleen de beste druiven te oogsten. Hun filosofie is dan ook het maken van elegante, knisperende wijnen die optimaal het karakter van de mineraalrijke leistenen terroir en de rijpe Rieslingdruif weerspiegelen, Dat zij hierin uiterst succesvol zijn, blijkt telkens weer uit de hoge scores, die zij behalen in de internationale wijnpers. De wijn is lichtgeel met een expressief bouquet, romig, mineralig en heeft een indrukwekkende lange en milddroge afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
0717215003718
EAN Code Fles
0717215003466
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Deze wijngaard is de steilste van Zeltingen. De wijngaard Sonnenuhr is vernoemd naar de grote zonnewijzer die zich op de wijnberg bevindt.
Flessen per pakket
6
Regio
Mosel
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Ur-Alte Reben
Bodem type
De bodem bestaat uit een dunne laag van verweerd leisteen op een mineraalrijke ondergrond van grote leisteen.
Druivenras
riesling
Jaar
2013