Aimé Boucher Sancerre Chevalier la Bottière

Artikelnummer
7000033716
Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.
Omschrijving
Sinds 1885 zwaait de Bourgrier familie de scepter waar bij inmiddels de 6e generatie dit fantastische domein beheert.Het begon allemaal in 1885 toen Achille Guenault-Cousin het het "Plateaudes Hauts Lieux" ontdekte in de regio Touraine, inde stad Saint Georges sur Cher. Een passie werd geboren voor dit Terroir en voor het potentieel van zijn wijnen. Hij is nooit weggegaan en creëerde het "Domaine GUENAULT". Sindsdien hebben verschillende generaties meegewerkt aan de ontwikkeling en bekendheid van de terroirs en benamingen op deze grote wijngaard in de Loire-vallei: Maria Guenault, Maurice Bougrier en Jean-Claude Bougrier, 4e generatie hebben dit voortgezet. Sinds zijn komst in 1988 heeft Noël BOUGRIER, vijfde generatie, een nieuwe dimensie gegeven aan het familie huis. Allereerst heeft hij het mogelijk gemaakt om de droom van de vorige generaties te verwezenlijken, door uit te breiden tot de hele Loire-vallei van Sancerre tot het "Pays Nantais" met het oprichten van 3 wijnmakerijen: "Les Caves Tourangelles" in de regio Touraine in 1995," Les Caves de l'Angevine "in Anjou in 2000 en" Les Caves de la Nantaise" in Muscadet in 2008. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3172250102661
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3172250002664
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Wijngaarden 200 km. Ten zuiden van Parijs aan de linkeroever van de Loire rivier. Wijngaarden op 200-400 m. hoog gelegen in de heuvels. De Loire en de bossen rond de wijngaarden creëren een speciaal microklimaat.
Flessen per pakket
6
Regio
SANCERRE
Afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Aimé Boucher, Sancerre Chevalier la Bottière 2020
Wijn/Spijs combinatie
Uitmuntende combinatie met schelp en schaaldieren,visgerechten met milde sauzen en bij zachte geitenkazen met in het bijzonder Crottin Chavignol.
Druivenras
sauvignon blanc,
Jaar
2022
Druivensoort
Sauvignon Blanc,