Ontdek onze verhalen

Mosselen en wijn

De waarheid over mosselen en wijn

Mosselen en wijn zijn een heerlijke combinatie die vaak wordt geserveerd in restaurants en brasseries, vooral in de zomermaanden. Maar er bestaan nog steeds misvattingen over welke wijn het beste past bij mosselen. In deze blog onthullen we de waarheid over mosselen en wijn en geven we enkele tips om de perfecte combinatie te vinden.

Lees meer

Chardonnay? Nee, geef mij maar een Bourgogne

In de jaren 80 en 90 werd chardonnay vaak geassocieerd met een boterige, zeer volle en vanille-rijke smaak. Chardonnay werd in die tijd veel gemaakt en gekopieerd en niet iedereen nam het zo nauw met de kwaliteit. Massaproductie van eenvoudige, met houtsnippers in theezakken zwaar op smaak gebrachte chardonnay schaadde toen de naam van de druif. Van die supervolle, vette chardonnay’s uit Californie, moest men lange tijd niets hebben. In die periode kwam ook ‘Anything But Chardonnay’ tot leven. Voor veel mensen gold toen: wat je me ook inschenkt is prima, als het maar géén chardonnay is.

Geen terechte conclusie als je weet dat de mooiste witte Bourgognes van chardonnay gemaakt zijn. Bourgogne, dé bakermat van de chardonnay.

Lees meer

Rosé alleen op het terras?

Roséwijnen zijn al eeuwenlang populair en hebben een rijke geschiedenis. Als sommelier is het belangrijk om te begrijpen waarom dit type wijn zo populair is en hoe het gemaakt wordt, zodat je de perfecte fles kunt kiezen om je gasten aan te bieden – niet alleen in de zon op het terras, maar ook bij de maaltijd.

Lees meer

Overwinteren in Spanje

Lijkt het je niet wat ? 

Even weg uit de kou en de grijze nattigheid naar de zon! Weg van de hoge energieprijzen, transportproblemen, personeelstekorten en andere sores die we iedere dag via een van onze schermpjes binnen krijgen. 

Lees meer

Leveranties voor de Feestdagen

Met de feestdagen voor de deur is het altijd weer een logistieke uitdaging om alle wijnen op tijd én met het serviceniveau dat u van ons gewend bent te leveren.


Onze missie is uiteraard om u als klant een perfecte service te bieden met gegarandeerde leveringen zodat u zich daar geen zorgen om hoeft te maken in deze toch al drukke en roerige feestmaand.
Dit jaar blijft de invloed van de feestdagen op onze logistieke processen beperkt. Onze logistieke partner Bouw Logistics sluit haar deuren op 24, 26 en 31 december.

Dit betekent voor u het volgende:

  • Orders voor levering op dinsdag 27 december dienen op vrijdag 23 december vóór 11:00 ’s ochtends gedaan te zijn via onze webshop of bij onze afdeling Verkoop.
  • Orders die op vrijdag 23 december na 11:00 worden gedaan, kunnen uitgeleverd worden vanaf woensdag 28 december.


Voor gegarandeerde levering voor de Kerstdagen raden we u aan om uw order zo vroeg mogelijk te plaatsen.
Door uw bestelling tussen 12 en 20 december te laten bezorgen kunnen wij u voorzien van optimale service, zodat u tijdens de feestdagen uw favoriete wijnen kunt schenken aan uw gasten of kunt aanbieden aan uw klanten.

Op eventuele drukte bij PostNL hebben we, zoals bekend, helaas geen invloed.

Mocht u nog vragen hebben of twijfelt u over welke wijnen het beste passen bij uw kerstmenu of uw kerstaanbod neem gerust contact op met onze Customer Service op +31(0)79 36 34 800 of mail naar verkoop-nl@cordier-wines.com.

 

Nelleke Bakker
Customer Service Coördinator

Bordeaux Uit en Thuis

Het is niet eens zo lang geleden dat Bordeaux zo’n beetje de enige wijnstreek was die de meeste mensen kenden. Bordeaux, Bourgogne, Champagne en Rioja, dat waren de wijnstreken die de mensen kenden. Sinds een jaar of twintig, dertig is er een ware tsunami aan wijnstreken het schap ingekomen. De gemiddelde wijnliefhebber staat een beetje daas voor deze overvolle supermarktschappen en velen - ik verzin dit niet - durven niet eens bij een gespecialiseerde wijnwinkel naar binnen te gaan uit vrees om onwetend over te komen.

Lees meer

Bordeaux Blog

Ooit was Bordeaux dé ultieme dinerwijn. Zeker voor de feestdagen. Waarom nu niet meer? Bordeaux lijkt zo’n beetje letterlijk van de kaart geveegd. Wat is er veranderd? Onze smaak? Het wijnaanbod? De interesse van de sommelier? Zeg het maar.

Lees meer

Cuvee Mythique

Languedoc is een enorm grote fascinerende wijnstreek met tientallen appellations en een diversiteit aan terroirs. De streek kent vele coöperaties en ook een coöperatie die eigenlijk geen coöperatie is.

Lees meer

Champagne Castelnau

De champagnestreek is een breiwerk van vele growers, coöperaties, kleine en grote merken. Eén van de vele steekjes aan deze trui is dus Castelnau. 100 jaar geleden lanceerden een groep ondernemende wijnboeren in Epernay een nieuw Champagnemerk ter ere van een Franse generaal uit de eerste wereldoorlog die Generaal Curières de Castelnau heette.

Lees meer

Cafe de Paris

Als je ooit in Parijs bent geweest, blijft de betovering bestaan. Je blijft denken aan de typerende Franse caféetjes en hun bruisende sferen. Naar een plek waar je vrienden ontmoet aan de bar, je neervlijt in een comfortabele fauteuil of nieuwe mensen leert kennen op het terras. Het merk Café de Paris biedt een diversiteit aan zachte en verfrissende stille wijnen & mousserende wijnen.

Lees meer