Ontdek onze verhalen

Kerst Wijnen

Kerst Wijnen
Merry & bright, pour a glass… red or white!

Een kerstfeest zonder wijnstress. Dat moet lukken dit jaar, want samen met Clara Speet, Portfolio Manager bij Cordier Benelux hebben we de allerlekkerste, maar vooral ook échte kerstwijnen op een rijtje gezet. Wat een leuke twist voor dit jaar is: laat de wijn inspiratie zijn voor het kerstmenu. Draai het eens om! Bij de vijf kerstwijnen van 2021 vind je ook een heerlijke wijnspijs optie. Een diner ‘To Go’, lunch kerstbox, gekkenhuis in de winkel met kerst, maak er in ieder geval een spetterend einde van!

Lees meer

Bring on the Bubbly

Binnenkort is het weer tijd voor bubbels! Want met kerst en nieuw is een sprankelend drankje niet weg te denken. Wil jij weten met welke bubbel jij het best kan toosten tijdens het eindejaar? Lees dan snel verder en ontdek het verschil tussen Champagne, Prosecco, Cava en Crémant. Voor ieder wat wils!

Lees meer

Constant in beweging

Oud Reuchlin & Boelen gaat vanaf 1 okober Cordier NL heten. De aanleiding hiervoor is een fusie met de wijnbedrijven Wine Excel en Baarsma Wines, die net als OR&B onderdeel zijn van het Franse moederbedrijf Cordier by InVivo. De naam komt dus niet uit de lucht vallen, maar symboliseert wel een grote stap voorwaarts. En wie kan dat beter uitleggen dan Managing Director José Olde Olthof.

Lees meer

We heffen een glas vol bubbels: 15 jaar samenwerking met Follador

Fruitig, geurig en levendig: Prosecco is al jarenlang populair. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van de Glera-druif en is de ultieme Italiaanse terraswijn en aperitief. Eén van de meest geliefde Proseccomerken is Follador. Dit jaar hebben we bij OR&B al 15 jaar een samenwerking met het toonaangevende familiebedrijf. Dat kristallen huwelijk willen we laten klinken, en daarom delen we een aantal highlights omtrent de Prosecco’s van Follador én onze samenwerking. Op naar nog eens 15 mooie jaren!

Lees meer

Zuid-Limburgs genieten met de lokale landwijn van Domein Steenberg

Wat van dichtbij komt is duurzaam. Om die reden maken steeds meer restaurants en traiteurs gebruik van lokale producten in hun gerechten. Dat geldt ook voor lokale wijnen. Regelmatig zien we dan ook een Gelderse of Limburgse naam op de kaart staan. Eén van die namen is Domein Steenberg. Dit wijnhuis is de nieuwste aanwinst in ons assortiment. Hun Riesling en Gewürztraminer zijn dan ook onze lokale favorieten.

Lees meer

Zo speel je als horecaondernemer slim in op de opening van de terrassen

We mogen weer: de opening van de terrassen is een feit. Eindelijk kun je als horecaondernemer je gasten weer voorzien van een hapje en een drankje. Maar wat schenk je als de terrassen alleen tussen 12 uur en 18 uur open zijn? En hoe doe je dat op een slimme, kosteneffectieve manier? In dit artikel geven we een aantal praktische tips, en delen we onze favoriete lichte wijnen voor een late lunch of early dinner.

Lees meer

De top 8 fleurige Rosés voor dit Rosé seizoen

April doet wat tie wil… dat hebben we geweten de afgelopen weken! Maar gelukkig zien we licht aan de horizon. Met een glas rosé op het terras, een zonnige diner in de tuin of een fles to-go naar het strand. Het mág weer! Bereid je voor op een te gek rosé seizoen met de top 8 Rosés van OR&B!

Lees meer