Ontdek onze verhalen

Happy Summer

Het kan verkeren in Nederland. In januari en februari werden we bijna overspoelt door de aanhoudende regenval en nu in mei wordt er volop gepraat over droogte. Misschien wordt het tijd om de regen op te gaan vangen en hergebruiken. Zonnig en droog weer leidt wel tot ander wijngedrag, lichte zomerse wijnen krijgen dan de voorkeur. Hieronder staan een zestal wijnen die vooral in de Horeca verkrijgbaar zijn, maar je ziet ze ook bij de betere wijnwinkel. Wijnen waar je helemaal blij van wordt. Vrolijke, zomerse wijnen.

Lees meer

Leveranties Voorjaarsfeestdagen

<p>De komende periode biedt weer een mooie uitdaging aan onze logistieke partner qua capaciteit. Daarom stellen wij u hierbij alvast op de hoogte van de aangepaste leverdagen.<p>

Lees meer

De lente is er!

In 2022 is het terras dé plek voor borrelen en beleven

 

Dat betekent ook dat de terrassen weer volop open gaan. Horeca-kenners voorspellen verschillende trends voor het aankomende seizoen. Onze persoonlijke favorieten: de buitenbar en biertuin. Maar hoe geef je hier voor wijnliefhebbers een smaakvolle draai aan?

Lees meer

Witte Winterse Wijnen

Het klimaat is grote invloed op weersomstandigheden en stemming. En het weer is vervolgens weer van invloed op ons consumeergedrag. Zo drinken wij in de winter anders dan in de zomer. We drinken meer warmere dranken én meer stevige, robuuste wijnen. Geen ijskoude biertjes en witte wijnen, maar volle ronde witte wijnen en stevige rode wijnen. Wijnen die het hart verwarmen. Wijnen die op kunnen tegen de grauwe grijze februari dagen die we ook nog eens noodgedwongen gedeeltelijk in ons eigen huis doorbrengen. Hieronder een paar witte suggesties.

Lees meer

Wijntrends 2022

Deze wijntrends voor 2022 mag je niet missen

 

Net zoals ieder jaar in januari zagen we ook deze maand veel lijstjes met wijntrends voorbij komen. Maar welke ontwikkelingen beklijven en welke zijn slechts van korte duur? Bij Cordier stelden we daarom de ultieme trendlijst samen. Zo begin je 2022 pas écht goed (zelfs als het al februari is).

Lees meer

Alcoholvrije wijn

Dry January is van start gegaan. Alcoholvrij is geen trend meer te noemen maar neemt inmiddels een vaste plaats in in het wijnaanbod. Gelukkig zien we het assortiment alcoholvrije wijnen op de markt flink groeien en ook de smaak gaat er duidelijk op vooruit!

Lees meer

Covid-Update

"Het woord crisis wordt in het Chinees met twee karakters geschreven. Het ene staat voor gevaar, het andere voor mogelijkheden." 
- John F. Kennedy-

Lees meer

Leveranties voor de Feestdagen

Met de feestdagen voor de deur is het altijd weer een logistieke uitdaging om alle wijnen op tijd én met het serviceniveau dat u van ons gewend bent te leveren.
Onze missie is uiteraard om u als klant een perfecte service te bieden met gegarandeerde leveringen zodat u zich daar geen zorgen om hoeft te maken in deze toch al drukke en roerige feestmaand.
Omdat zowel PostNL als onze logistiek parner Bouw het zeer druk heeft geven we graag wat extra informatie omtrent de leveringen tijdens de feestdagen.

Lees meer

Kerst Wijnen

Kerst Wijnen
Merry & bright, pour a glass… red or white!

Een kerstfeest zonder wijnstress. Dat moet lukken dit jaar, want samen met Clara Speet, Portfolio Manager bij Cordier Benelux hebben we de allerlekkerste, maar vooral ook échte kerstwijnen op een rijtje gezet. Wat een leuke twist voor dit jaar is: laat de wijn inspiratie zijn voor het kerstmenu. Draai het eens om! Bij de vijf kerstwijnen van 2021 vind je ook een heerlijke wijnspijs optie. Een diner ‘To Go’, lunch kerstbox, gekkenhuis in de winkel met kerst, maak er in ieder geval een spetterend einde van!

Lees meer

Bring on the Bubbly

Binnenkort is het weer tijd voor bubbels! Want met kerst en nieuw is een sprankelend drankje niet weg te denken. Wil jij weten met welke bubbel jij het best kan toosten tijdens het eindejaar? Lees dan snel verder en ontdek het verschil tussen Champagne, Prosecco, Cava en Crémant. Voor ieder wat wils!

Lees meer