ALLE WIJNEN VAN OR&B

Wijnsoort

Iedereen houdt wel van een bepaalde soort wijn. Wijnen zijn er namelijk in ontelbare soorten en smaken, van wijnlanden over de hele wereld. En wijn is veel meer dan alleen de alcoholische versnapering bij een goed diner; wijn kan altijd! Lekker op de bank, in de kroeg, of gewoon wanneer er een keer goed geproost moet worden, om wat voor reden dan ook.

Het aantal verschillende soorten wijn is onbekend. Er zijn zo onwaarschijnlijk veel verschillende soorten wijn, die allen afkomstig zijn van unieke landen en regio’s. Maar met name het type druif, plus de manier van het maken van de druif bepalen de uiteindelijke smaak van de wijn.


Wijnassortiment

Producten 1-12 van 804
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Producten 1-12 van 804
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten wijnen

Uiteraard zijn er een aantal standaard verschillen in wijnen, die we allemaal wel kennen:

  • Rode wijn is met name populair bij het avondeten en dan vooral bij rood vlees, maar ook in de avond tijdens een rustige borrel of op de bank;

  • Witte wijn doet het goed in de zomer op het terras, maar wordt ook vaak genoeg genuttigd tijdens een borrel of het uitgaan, vooral door vrouwen;

  • Rose wijn wordt onterecht gezien als ‘een mix tussen wit en rood’ - want dat is het niet! Ook rosé wijn is populair op zomeravonden.

Naast de drie ‘grote jongens’, kennen we nog tientallen andere soorten die we onder de naam ‘wijn’ kunnen scharen.

  • Dessert wijn is een doorgaans erg zoete wijn, en is de absolute toevoeging bij de laatste gang van het diner - ofwel, het dessert;

  • Mousserende wijn is de absolute drank om mee te proosten. De bekendste mousserende wijnen zijn natuurlijk de champagne, prosecco en cava.

  • Port is de populaire, versterkte wijn uit Portugal. Hij heeft een hoger alcoholgehalte en is vaak wat zoeter. Inmiddels wordt Port wereldwijd geproduceerd.

  • Sherry is een versterkte wijnsoort uit de Spaanse streek van Jerez de la Frontera. Sherry wordt geproduceerd door middel van het unieke maar complexe solera-systeem.

  • Madeira is, net als Port en Sherry, een versterkte wijn. Deze wijn is afkomstig van - hoe kan het ook anders - het Portugese eiland Madeira. Het is de perfecte balans tussen fris zuur, en zacht zoet.

Wijn kopen

Wie wijn gaat inkopen voor in zijn of haar restaurant, doet er goed aan goed onderzoek te doen naar de verschillende smaken. Bovendien is het belangrijk om het type wijn dat wordt verkocht te kunnen matchen bij een gerecht.

Fervente wijndrinkers weten - gelukkig! - vaak welke wijn ze lekker vinden. Toch is het goed om te weten welke wijn goed matcht bij welk gerecht. Zorg er dus voor dat je een gevarieerd assortiment wijnen in huis hebt, om ieder type gast te kunnen voorzien van de wijn die past bij zijn of haar voorkeuren.

Wijnaanbieding

Oud Reuchlin & Boelen heeft met regelmaat diverse wijnen in de aanbieding. Zo houden we met onze Seizoenswijnen bij welke wijnen het beste passen bij het moment in het jaar. Deze wijnen zetten we graag extra in de schijnwerpers met een mooie aanbieding, zodat de horeca een gevarieerd aanbod kan blijven aanbieden.