Campo Q Airen Organic White

Artikelnummer
7000037315
Verfrissend, fruitig, puur en zuiver. Op een lekkere manier licht met het sappige van appel en ananas en het lichtkruidige van kamille. Droog met een zachte afdronk. Gemaakt van 100% biologisch verbouwde airéndruiven uit Cuenca, 130 km ten zuidoosten van Madrid in La Mancha.
Omschrijving
Campo Q is een biologische wijn gemaakt door de broers Javier en Francisco Parra. De Parra's werken in La Mancha. Hier in het hart van Spanje kan het zinderend heet en droog zijn. Niet altijd de makkelijkste omstandigheden om druiven te verbouwen, maar wel een klimaat dat biologisch werken mogelijk maakt. De Parra's hebben een naam op dat gebied. De airén-druiven voor de witte Campo Q groeien in kalk- en kiezelhoudende wijngaarden in Cuenca, 130 km ten zuidoosten van Madrid. De pure, zuivere, lichtgele wijn heeft een lichtkruidige, kamilleachtige geur met aroma's van appel en rijpe ananas. Die fruitigheid komt in de smaak terug. Droog, verfrissend en zacht. Makkelijk, voor veel momenten. Jong drinken. CampoQ wordt gecontroleerd door SKAL die toezicht houdt op bio-producten in Nederland.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8717545370964
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8717545370933
Alcohol percentage
11.5%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
De wijngaarden van de gebroeders Parra liggen 130 km ten zuidoosten van Madrid in Cuenca in La Mancha. De bodem is kalk- en kiezelhoudend. De wijnstok moet diep wortelen om aan vocht en voedingsstoffen te komen en dit is goed voor de ontwikkeling van de druif.
Flessen per pakket
6
Regio
Castilla La Mancha
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Campo Q Blanco, Vinedos d'Espana, Biologisch
Wijn/Spijs combinatie
Ideale wijn voor zo, zonder iets er bij. Borrelhapjes, koud buffet, tapas, antipasti. Salades: groene salades, ook gemengde salades met garnalen of (feta)kaas. Schaal- en schelpdieren, gebakken mosselen. Lichte pastagerechten met ham en kaas, met tuinkruiden, met tomatensaus.
Druivenras
Airén,
Jaar
2022
Druivensoort
Airén,