Champagne Castelnau Blanc de Blancs

Artikelnummer
7000037167
Subtiel geroosterde, praliné- en mokka-tonen worden gevolgd door een heerlijke romigheid. De diepte van het gehemelte wordt ondersteund door aantrekkelijke bloemige en fruitige tonen gecombineerd met subtiele citrustonen die een mooie levendige afdronk creëren.
Omschrijving
In het hart van de Champagne bevindt zich het premium Champagnehuis Castelnau. Champagne Castelnau dankt haar naam aan een heldhaftige generaal in de Eerste Wereld oorlog. In die tijd, zo rond 1912, verenigden een aantal wijnboeren zich in Reims om samen Champagne te maken. Zo konden ze gezamenlijk de kwaliteit verbeteren en kennis uitwisselen met elkaar. There’s a new kid in town! Nu meer dan 100 jaar later is het tijd voor een nieuw modern jasje, maar wel met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen eeuw. Vintage meets modern, let’s rock and roll! Champagne Castelnau maakt onder leiding van keldermeester en wijnmaakster Elisabeth Garcelot verschillende stijlen Champagne. Voor elke gelegenheid en moment van de dag. Het team van Champagne Castelnau heeft een vrije geest en omarmt nieuwe ideeën omtrent wijn maken. Ze stoppen extra veel energie, liefde en aandacht in en aan de wijngaarden. En dat proef je terug in het glas! De boeren hebben respect voor de natuur en werken volgens een duurzaam wijnbouw beleid. Zo werken zij aan een betere en gezondere toekomst. Wijnmaakster Elisabeth Garcelot laat de flessen langer rijpen in de kelders dan gebruikelijk is voor Champagne. Zo krijg je mooiere, complexere en krachtigere Champagnes en zijn ze klaar om NU gedronken te worden. Deze Champagne is een buitencategorie. Anders dan anders! Een out-of-the-box project van de twee vrouwelijke keldermeesters Carine Bailleut en Elisabeth Garcelot. De Champagne bestaat voor meer dan de helft uit Pinot Noir, dertig procent Pinot Meunier en is aangevuld met Chardonnay. De druiven komen van de beste wijngaarden uit de beste jaren respectievelijk 2008, 2010, 2011 en 2012. De wijnen hebben een houtopvoeding gehad wat bijzonder is in de Champagne. De meeste boeren werken namelijk met roestvrijstaal. In de geur en smaak ontdek je tonen van rijpe perzik, vanille, geroosterd brood ondersteunt met de meest verfijnde mousse die je maar kunt bedenken. De stijl van de champagne is extra-brut en dit betekent dat hij nog droger is dan de Brut. Dit geeft een verfijning en verfrissing aan deze complexe Champagne waardoor deze prachtige wijn in harmonie is. De Hors Categorie Champagne gaat zeer goed bij diverse groenten, vis en vleesgerechten met uitgesproken smaken en sauzen. Deze bijzondere Champagne kan zelfs rood vleesgerechten aan zonder enig probleem.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3257941002083
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3257941002076
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Champagne, Reims
Flessen per pakket
6
Regio
CHAMPAGNE
Afsluiting
Champagne Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
De natuur was in 2007 zeer genereus en drukte haar stempel op de uitzonderlijke Chardonnays die werden gebruikt om deze vintage blanc de blancs champagne te produceren. Deze cuvée, met zijn uitzonderlijke rijpheid en zuiverheid, kan alleen in overtreffende trap worden beschreven.
Wijn/Spijs combinatie
Hartige gerechten zoals coquilletartaart maar ook krab, citroen en roomkaas of zeeschelpen en mango canapés.
Druivenras
chardonnay,
Jaar
2008
Druivensoort
Chardonnay,