Champagne Castelnau Brut

Artikelnummer
7000017044
Brut is de meest droge Champagne van de range. Daarom is de Brut perfect als aperitief of lekker bij fingerfood als sushi, maki en sashimi. Door zijn mooie sappige frisse zuren verfrist hij jouw mond en smaakpapillen en ben jij klaar voor de avond. Wijnmaakster Elisabeth Garcelot heeft ieder jaar een nieuwe uitdaging om met de oogst en haar reservewijnen de juiste style Brut te maken. Dit is pure kunst! A girls b(l)end! De Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier worden gemengd met elkaar zodat iedere druif zijn eigen smaakaandeel heeft in deze harmonieuze Brut. De meeste Brut Champagnes rijpen ongeveer 15 maanden in de kelder. Bij Champagne Castelnau is dit anders, de wijnmaakster kiest voor een dubbele rijpingstijd.
Omschrijving
In het hart van de Champagne bevindt zich het premium Champagnehuis Castelnau. Champagne Castelnau dankt haar naam aan een heldhaftige generaal in de Eerste Wereld oorlog. In die tijd, zo rond 1912, verenigden een aantal wijnboeren zich in Reims om samen Champagne te maken. Zo konden ze gezamenlijk de kwaliteit verbeteren en kennis uitwisselen met elkaar. There’s a new kid in town! Nu meer dan 100 jaar later is het tijd voor een nieuw modern jasje, maar wel met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen eeuw. Vintage meets modern, let’s rock and roll! Champagne Castelnau maakt onder leiding van keldermeester en wijnmaakster Elisabeth Garcelot verschillende stijlen Champagne. Voor elke gelegenheid en moment van de dag. Het team van Champagne Castelnau heeft een vrije geest en omarmt nieuwe ideeën omtrent wijn maken. Ze stoppen extra veel energie, liefde en aandacht in en aan de wijngaarden. En dat proef je terug in het glas! De boeren hebben respect voor de natuur en werken volgens een duurzaam wijnbouw beleid. Zo werken zij aan een betere en gezondere toekomst. Wijnmaakster Elisabeth Garcelot laat de flessen langer rijpen in de kelders dan gebruikelijk is voor Champagne. Zo krijg je mooiere, complexere en krachtigere Champagnes en zijn ze klaar om NU gedronken te worden. Brut is de meest droge Champagne van de range. Daarom is de Brut perfect als aperitief of lekker bij fingerfood als sushi, maki en sashimi. Door zijn mooie sappige frisse zuren verfrist hij jouw mond en smaakpapillen en ben jij klaar voor de avond. Wijnmaakster Elisabeth Garcelot heeft ieder jaar een nieuwe uitdaging om met de oogst en haar reservewijnen de juiste style Brut te maken. Dit is pure kunst! A girls b(l)end! De Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier worden gemengd met elkaar zodat iedere druif zijn eigen smaakaandeel heeft in deze harmonieuze Brut. De meeste Brut Champagnes rijpen ongeveer 15 maanden in de kelder. Bij Champagne Castelnau is dit anders, de wijnmaakster kiest voor een dubbele rijpingstijd.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3257941000966
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3257941000959
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Champagne, Reims
Flessen per pakket
6
Regio
CHAMPAGNE
Afsluiting
Champagne Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Een zuivere, verfrissende, verfijnde champagne met nootachtige aroma's en een delicate, milde mousse,
Wijn/Spijs combinatie
Het is een verrukkelijk aperitief, maar het is ook een goede begeleider van alle soorten voorgerechten, vis , schaal- en schelpdieren en witvlees-gerechten, alsmede diverse kaassoorten.
Druivenras
chardonnay, pinot meunier, pinot noir
Druivensoort
Chardonnay,Pinot Noir,Pinot Meunier