Champagne Castelnau Brut Reserve

Artikelnummer
7000017548
Een Champagne met diepgang! Door de lange rijping van 5 jaar wordt er een Champagne met een enorme veelzijdigheid gecreëerd. Een Champagne met een elegante aanzet, een mondvullende rollercoaster met een afdronk die lang aanblijft.
Omschrijving
In het hart van de Champagne bevindt zich het premium Champagnehuis Castelnau. Champagne Castelnau dankt haar naam aan een heldhaftige generaal in de Eerste Wereld oorlog. In die tijd, zo rond 1912, verenigden een aantal wijnboeren zich in Reims om samen Champagne te maken. Zo konden ze gezamenlijk de kwaliteit verbeteren en kennis uitwisselen met elkaar. There’s a new kid in town! Nu meer dan 100 jaar later is het tijd voor een nieuw modern jasje, maar wel met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen eeuw. Vintage meets modern, let’s rock and roll! Champagne Castelnau maakt onder leiding van keldermeester en wijnmaakster Elisabeth Garcelot verschillende stijlen Champagne. Voor elke gelegenheid en moment van de dag. Het team van Champagne Castelnau heeft een vrije geest en omarmt nieuwe ideeën omtrent wijn maken. Ze stoppen extra veel energie, liefde en aandacht in en aan de wijngaarden. En dat proef je terug in het glas! De boeren hebben respect voor de natuur en werken volgens een duurzaam wijnbouw beleid. Zo werken zij aan een betere en gezondere toekomst. Wijnmaakster Elisabeth Garcelot laat de flessen langer rijpen in de kelders dan gebruikelijk is voor Champagne. Zo krijg je mooiere, complexere en krachtigere Champagnes en zijn ze klaar om NU gedronken te worden. De Réserve is een stapje verder, een trede hoger dan de Brut variant. Nog een beetje beter. Met een blend van 40% Chardonnay en 40% Pinot Meunier aangevuld met Pinot Noir, biedt deze Champagne de kracht van elegantie. Elegant genoeg om te drinken als aperitief bij een diner of als opfrisser op een zomerse dag met tapas. Ook krachtig genoeg om te serveren bij gebakken zeetong, gegrilde coquilles of rijk gevulde salades. Doordat er dertig procent reservewijn is toegevoegd (dit zijn wijnen van vorige jaren) en deze nog langer in de kelder hebben gerijpt, is dit het icoon onder de Champagnes van Castelnau. Door haar lange en langzame rijping creëert Castelnau een slow-wine. Een complexe wijn met verschillende geur en smaakelementen. Een Champagne met diepgang! En door de lange rijping van 5 jaar wordt er een Champagne met een enorme veelzijdigheid gecreëerd. Een Champagne met een elegante aanzet, een mondvullende rollercoaster met een afdronk die lang aanblijft.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3257941002861
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3257941001789
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Champagne, Reims
Flessen per pakket
3
Regio
CHAMPAGNE
Afsluiting
Champagne Kurk
Wijnhuis
Volume
30
Wijnkaart omschrijving
Een Champagne met diepgang! Door de lange rijping van 5 jaar wordt er een Champagne met een enorme veelzijdigheid gecreëerd. Een Champagne met een elegante aanzet, een mondvullende rollercoaster met een afdronk die lang aanblijft.
Wijn/Spijs combinatie
Elegant genoeg om te drinken als aperitief bij een diner of als opfrisser op een zomerse dag met tapas. Ook krachtig genoeg om te serveren bij gebakken zeetong, gegrilde coquilles of rijk gevulde salades.
Druivenras
chardonnay, pinot meunier, pinot noir
Druivensoort
Chardonnay,Pinot Meunier,Pinot Noir