Château de Valcombe Prestige Blanc Bio

Artikelnummer
7000037437
Bouquet verleidt met frisse en rijpe tonen van citroen gevolgd door een volle smaak, in balans gehouden door intense impressies van citrus, peer en een vleugje grapefruit. De afdronk is elegant en fris. De most wordt onder een lage temperatuur van 12º - 14º C. vergist, rust daarna 4 maanden op zijn lie met een regelmatige, zachte batonnage waarbij de jonge wijn door stokken (Frans: “batons”) wordt geroerd voor optimale extractie van het fruit en een zacht mondgevoel.
Omschrijving
Het eeuwenoude wijndomein is al sinds 1740 in het bezit van de familie Ricome. Bevlogen wijnmakers zijn het; zo waren zij de eersten die in de Costières-de-Nîmes een wijn produceerden op basis van de syrah. Tevens hebben zij in het afgelopen decennium de kwaliteit naar een hoger niveau gebracht en de lutte raisonnée ingevoerd als aanloop naar het predikaat biologische wijn dat zij met ingang van oogstjaar 2020 mogen voeren. De terroir bestaat hier uit een 5 tot 15 meter dikke laag van grote Rhônestenen die o.a. een uitstekende afwatering garandeert. Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets in de wijn. De wijngaarden (63 ha) rond het château liggen op een flauwe helling die op het zuiden gericht is en uitkijkt over de meertjes van de Camargue die een zomerse bries verkoeling meegeven. De gemiddelde leeftijd van de rousanne en marsanne druivenstokken is 15 jaar. De most wordt onder een lage temperatuur van 12º - 14º C. vergist, rust daarna 4 maanden op zijn lie met een regelmatige, zachte batonnage waarbij de jonge wijn door stokken (Frans: “batons”) wordt geroerd voor optimale extractie van het fruit en een zacht mondgevoel. Kort daarna wordt de wijn gebotteld. Proefnotities: Bouquet verleidt met frisse en rijpe tonen van citroen gevolgd door een volle smaak, in balans gehouden door intense impressies van citrus, peer en een vleugje grapefruit. De afdronk is elegant en fris.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3760042794646
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3760042790648
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Zuidelijke helling uitkijkend over de meertjes van de Camargue
Flessen per pakket
6
Regio
COSTIERES DE NIMES
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château de Valcombe Prestige Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als apéritief en ideale terraswijn. Aan tafel goed te combineren met gerechten van wit vlees (kip, kalfs- en varkensvlees), salades en groenteschotels.
Druivenras
marsanne, roussanne
Jaar
2022
Druivensoort
Roussanne,Marsanne