Château de Valcombe Prestige Pastel Rosé BIO

Artikelnummer
7000039300
Bleekroze, met een heel lichte blauwe schittering.Het zachte, frisse bouquet geeft rode bessen waar de smaak een vleug van exotisch fruit aan toevoegtmet impressies van abrikozen en honing. De zachte,fruitige afdronk heeft finesse. De rijpe druiven worden na de oogst niet geperst, alleen het sap dat na de kneuzing van de druiven spontaan vrijkomt wordt gebruikt; het beste sap dus. Het eeuwenoude domein is al sinds 1740 in hetbezit van de familie Ricome.
Omschrijving
Het eeuwenoude wijndomein is al sinds 1740 in het bezit van de familie Ricome. Bevlogen wijnmakers zijn het; zo waren zij de eersten die in de Costières-de-Nîmes een wijn produceerden op basis van de syrah. Tevens hebben zij in het afgelopen decennium de kwaliteit naar een hoger niveau gebracht en de lutte raisonnée ingevoerd als aanloop naar het predikaat biologische wijn dat zij met ingang van oogstjaar2020 mogen voeren. De terroir bestaat hier uit een5 tot 15 meter dikke laag van grote Rhônestenen die o.a. een uitstekende afwatering garandeert. Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets inde wijn. De wijngaarden (63 ha) rond het château liggen op een flauwe helling die op het zuiden gericht is enuitkijkt over de meertjes van de Camargue die een zomerse bries verkoeling meegeven. De rijpe druiven worden na de oogst niet geperst, alleen het sap dat na de kneuzing van de druiven spontaanvrijkomt wordt gebruikt; het beste sap dus. Tijdens de fermentatie, onder lage temperatuur en die 14 tot 18 dagen duurt, gist de fijne lie mee. Voor botteling rust de jonge wijn 3 maanden op tank.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3760042793540
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3760042790518
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets inde wijn.
Flessen per pakket
6
Regio
COSTIERES DE NIMES
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Ch��teau de Valcombe Prestige Pastel Rosé
Wijn/Spijs combinatie
Verrukkelijk als apéritief en een ideale terraswijn. Prima te combineren met salades, groenteschotels, kip, kalfs- en varkensvlees
Bodem type
Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets inde wijn.
Druivenras
syrah, viognier
Jaar
2023
Druivensoort
Syrah,Viognier