Château Maris Dynamic

Artikelnummer
7000003421
Donkerrood met een groots bouquet van zwart fruit zoals zwarte bessen en zoethout dat wordt voortgezet in de smaak in een rijke, zalvende en solide stijl die niet te zwaar is maar levendig en fris blijft. De druiven groeien op een klein perceel van 0,7 ha. met een terroir van klei en kalksteen. Na de vinificatie rijpt de wijn, die Biologisch en Demeter gecertificeerd is, 16 maanden op nieuw eiken vaten. Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen van Ch. Maris steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines.
Omschrijving
Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Château Maris dewijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvée groeien opeen klein perceel van slechts 0,7 ha met een terroir dat bestaat uit klei en kalksteen. Na de fermentatie en maceratie van 5 weken op hout rijpt de wijn 16 maanden op nieuw eiken vaten van 600 liter. De grootte van de wijngaard impliceert dat de opbrengst en daarmee de beschikbaarheid van deze geweldige wijn zeer beperkt. Proefnotities: Diepdonkerrood met een indrukwekkend bouquet van zwart fruit zoals zwarte bessen en zoethout dat wordt voortgezet in de smaak in een rijke, zalvende en solide stijl die niet te zwaar is maar levendig en frist blijft. Ideaal drinkmoment 3 tot 10 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3591806110286
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3591800110428
Alcohol percentage
15%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In de Premier Cru La Livinière, aan de voet van de Montagne Noire.
Flessen per pakket
6
Regio
MINERVOIS LA LIVINIERE
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Maris Dynamic
Wijn/Spijs combinatie
Een prachtige omlijsting van gebakken of gebraden mals rood vlees en stoofschotels alsmede bij alle soorten groot en klein wild en wild gevogelte, harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen.
Druivenras
syrah,
Jaar
2016
Druivensoort
Syrah,