Condor Peak Chardonnay

Artikelnummer
7000015113
Condor Peak Chardonnay komt uit wijngaarden die liggen in de uitlopers van de Andes. De omstandigheden voor de wijnbouw zijn er ideaal; de druiven rijpen er perfect dankzij de zonnige warme dagen die afgewisseld worden door koele nachten. De Condor wordt gezien als de koning van de Andes. Met de naam Condor Peak laat Andean Vineyards iets van die magie op deze wijnen afstralen. Deze Chardonnay is licht geel en heeft tonen van appel en ananas en een ronde smaak.
Omschrijving
Andean Vineyards is gevestigd in de uitlopers van de Andes. Zij beschikken over 550 ha eigen wijngaarden en werken daarnaast met wijnboeren wiens druiven zij afnemen. De Condor Peak wijnen zijn afkomstig uit Mendoza, dat het economisch hart is van de Argentijnse wijnbouw. Bijna 70% van de totale wijngaard oppervlakte van Argentinië ligt in Mendoza. De Condor is één van de grootste roofvogels ter wereld, hij heeft een spanwijdte van 3 meter en een gewicht dat oploopt tot 15kg. Hij leeft in de Andes en om te vliegen laat hij zich meestal van een Peak afzweven, de Condor komt anders met veel moeite omhoog. De Condor en de Andes zijn door de indrukwekkendheid voor de Argentijnen met elkaar verbonden. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 1500 meter boven de zeespiegel. Hierdoor heeft men er warme dagen en koele nachten en de druiven profiteren er optimaal van het zonlicht. De druiven voor deze Chardonnay worden handmatig geoogst. Hierna volgt de ontsteling van de trossen. Eerst vindt op 10°C inweking met de schillen plaats, daarna worden de druiven geperst en wordt de most gekoeld naar 5°C voor klaring. Met geselecteerde gistcellen vindt daarna de vinificatie plaats. De Condor Peak Chardonnay is licht geel en heeft tonen van appel en ananas en een ronde smaak.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
7791540191725
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
7791540091728
Alcohol percentage
12.5%
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
De wijnbouw in de foothills van de Andes heeft een aantal kenmerken: er kan op relatief grote hoogte wijngaarden worden aangeplant, de bodem is er door de afzetting van rivieren zeer geschikt, overdag is het zonnig en warm en 's nachts koelt het sterk af door, de koude luchtstroom van hoog in de Andes met zijn toppen van gemiddeld 4000m, maar ook vele van >6500m.
Flessen per pakket
6
Regio
Mendoza
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Condor Peak Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Lekker als aperitief of bij wit vlees gerechten en vis met lichte saus.
Druivenras
chardonnay,
Jaar
2020
Druivensoort
Chardonnay,