Cordier - Gigondas

Artikelnummer
7000003430
Diep donker rood van kleur met een schitterende glans. Intense aroma's van kersen- en truffel die fraai in balans zijn en zich voortzetten in de smaak met als finale een lange mooie afdronk. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die voor hem dierbaar waren: collectieve kacht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag nog steeds inspireren met toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.
Omschrijving
Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. Bijna 20 jaar lang heeft deze gemeente deel uitgemaakt van de Côtes-du-Rhône-Villages, maar in 1971 ontving het dorp zijn eigen appellation controlee. De druivenstok doet het hier uitstekend, ander gewassen kunnen hier nauwelijks gedijen; daarvoor is de bodem te arm. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die tot op de dag van vandaag Cordier inspireren. Het zijn de passie van de ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid, van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met altijd de consument in gedachten. Deze wijn geeft aan hoe mooi de Gigondas kan zijn. Proefnotities: Diep donker rood van kleur met een schitterende glans. Intense aroma's van kersen- en truffel die fraai in balans zijn en zich voortzetten in de smaak met als finale een lange mooie afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3148591901690
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3148591900617
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
GIGONDAS
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Gigondas
Wijn/Spijs combinatie
Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue, spare ribs, chili con carne, stoofschotels, gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelte: Confits van eend of gans. Wild: gerechten met o.a. wild zwijn, ree of haas. Kaas: schapenkaas, blauwschimmelkazen, Friese nagelkaas.
Druivenras
grenache noir, syrah
Jaar
2018
Druivensoort
Grenache Noir,Syrah