Cornas "Les Arènes"

Artikelnummer
7000017578
Intens, diepe purperkleur. In het parfum rijp fruit als frambozen en zwarte bessen. De vlezige smaak vult aan met bramen, specerijen en morellen. Rijpe tannines dragen bij aan de prachtige structuur. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
Het dorp Cornas ligt aan de rechterkant van de Rhône, ongeveer zes kilometer ten noordwesten van Valence. De wijn hier ontleent zijn klasse aan de beschutte, hellende wijngaarden (waar terrasbouw vaak noodzakelijk is), aan een bodem met graniet en kalksteen en aan een relatief droog en warm microklimaat. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De met de hand geoogste druiven worden na binnenkomst ontsteeld en ondergaan een klassieke vinificatie. De gisting duurt ongeveer 10 dagen waarna de druivenschillen nog zo'n drie weken in contact blijven met de jonge wijn voor een optimale maceratie. Na de malolactische gisting rijpt de wijn voor de botteling nog 14 tot 16 maanden op eiken. Proefnotities:Intens, diepe purperkleur. In het parfum rijp fruit als frambozen en zwarte bessen. De vlezige smaak vult aan met bramen, specerijen en morellen. Rijpe tannines dragen bij aan de prachtige structuur.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180011588
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3391180011571
Alcohol percentage
14.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Tegen de hellingen direct achter het dorp.
Flessen per pakket
6
Regio
COTES DU RHONE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Cornas "Les Arènes"
Wijn/Spijs combinatie
Bij gebraad van wildzwijn, bij haas en bij Côte de Boeuf. Harde kazen zoals Laguiole, Bleu d'Auvernge en Gruyère.
Rijping
80% van de wijn rijpt in 100% Frans eiken en de resterende 20% in betonnen cuves die zorgen dat het fruit en de mineraliteit (door de bodem die veel graniet bevat) behouden blijven.
Bodem type
Deel van de wijngaard ligt op verweerd graniet, lokaal bekend als
Druivenras
syrah,
Jaar
2018
Druivensoort
Syrah,