Coto Mayor Rosado

Artikelnummer
7000032678
Deze rosé is roze van kleur en toont aroma's van aardbeien en frambozen in de neus. Dit zet zich voort in de eindeloze smaak waarin kersen en een lichte witte peper de afronding kracht bij zet. Heerlijk aangename droge rosé uit de bekende Rioja-streek. (Deze wijn is exclusief voor horeca, niet beschikbaar voor vakhandel).
Omschrijving
De donkerroze fonkelende Coto Mayor Rosado bestaat uit 50% tempranillo 50% garnacha. De druiven on dergaan een zogenaamde koude inweking voordat ze worden geperst en de gisting begint. Door die koude inweking komen de fruitige aroma's beter naar voren. Deze rosé is roze van kleur en toont aroma's van aardbeien en frambozen in de neus. Dit zet zich voort in de eindeloze smaak waarin kersen en een lichte witte peper de afronding kracht bij zet. Deze wijn komt van Bodega El Coto. De bodega is opgericht in 1970 door een aantal wijnbouwers. Zij startten met een totaal oppervlak van 11.000 vierkante meter. Nu beschikt de bodega over 110.000 vierkante meter waarvan 60.000 wijngaard in Rioja Alta. Coto Mayor werkt met druiven uit de eigen Alta wijngaarden en met aangekochte druiven uit deRioja Alavesa.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8410537991726
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8410537991719
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Bodega Coto Mayor is gevestigd in de Rioja Alta bij Oyón (Alava). Daar liggen ook Coto's wijngaarden. Behalve druiven uit de eigen wijngaarden worden er druiven aangekocht bij wijnbouwers uit de Rioja Alavesa. Onder andere de druiven voor deze Rioja Rosado.
Flessen per pakket
6
Regio
Rioja
Afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Coto Mayor, Rosado
Wijn/Spijs combinatie
Lekker bij tapas, paella, pasta, gegrilde of geroosterde vis, gebakken mosselen, gamba's, salades en bij de barbeque.
Druivenras
tempranillo,
Jaar
2021
Druivensoort
Tempranillo,