Coto Vintage Mayor Reserva

Artikelnummer
7000039219
In deze rijpe, rijke Rioja Reserva worden de fruitige aroma's van aardbeienconfiture en gekonfijte kers aangevuld met de zwoele houttonen van vanille, kokos en mild-pittige specerijen. De krachtige wijn heeft door zijn 18 maanden vatlagering en vervolgens 2 jaar flesrijping in de kelders van Bodega Coto Vintage ruimschoots de tijd gehad om soepel, zacht en rond te worden. (Deze wijn is exclusief voor horeca, niet beschikbaar voor vakhandel).
Omschrijving
In de geur van deze volle, rijke Rioja Reserva wisselen de aroma's van aardbeienconfiture, gekonfijte kers, vanille, kokos en milde specerijen elkaar af. Door de wijn te karafferen en/of in grote glazen te schenken, komen de aroma's nog duidelijker naar voren. De krachtige, intense wijn voelt zacht aan maar heeft wel degelijk grip. Bodega Coto Vintage gebruikt voor hun Reserva uitsluitend tempranillodruiven van de eigen wijngaarden in de Rioja. Na 18 maanden lagering op Amerikaans eiken hout rijpt de Reserva nog 2 jaar op fles in de kelder in Oyón. Als hij eenmaal op de markt komt, is hij volledig op dronk. Koel en donker bewaard blijft hij nog zeker enkele jaren op hetzelfde niveau. .
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
28410537071927
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8410537071220
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Bodega Coto Vintage is in 1970 opgericht door een aantal wijnbouwers. Zij vestigden zich in Oyón in de Rioja Alta. In die tijd had de coöperatie 11.000 vierkante meter totaal oppervlak. Nu beschikt de bodega over 110.000 vierkante meter waarvan 60.000 eigen wijngaarden in Rioja Alta. Daar, op de ijzerrijke kleibodem, groeien de tempranillodruiven voor deze Rioja Reserva.
Flessen per pakket
6
Regio
Rioja
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Coto Vintage, Mayor Reserva
Wijn/Spijs combinatie
Veel verfijnde rood-vleesgerechten, geroosters wit- en rood vlees, fijne wildgerechten en rijpe kaas.
Druivenras
tempranillo,
Jaar
2019
Druivensoort
Tempranillo,