Craggy Range Aroha Te Muna Road Vineyard Pinot Noir

Artikelnummer
7000017450
De Aroha Pinot Noir wordt alleen gemaakt in buitengewoon goede jaren. Hij is afkomstig uit de Te Muna wijngaard van twee speciale percelen met een rotsachtige bodem. De Pinot Noir stokken zoeken hun weg in deze moeilijke ondergrond. Als de druiven de juiste rijpheid bezitten worden ze volledig handmatig geoogst. De wijn, gebotteld in een zware fles, heeft een robijnrode kleur en de geur doet denken aan frambozen, kersen, kaneel en aardse tonen. De smaak is rijk en geconcentreerd met fijne tannines en een talmende afdronk.
Omschrijving
Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. De wijnen die ze zelf graag drinken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Aroha betekent Love in de taal van de Maori. Deze bijzondere Pinot Noir uit de Prestige Collection komt van twee speciale percelen met een rotsachtige bodem in de Te Muna wijngaard. Als de druiven de juiste rijpheid bezitten worden ze volledig handmatig geoogst. 60% van de trossen wordt ontsteeld en de vinificatie vindt plaats gedeeltelijk in open eiken houten Cuves, de rest in RVS vaten. De rijping geschiedt voor 10 maanden in Franse eiken barriques, waarvan 35% nieuw. De wijn, gebotteld in een zware fles, heeft een robijrode kleur en de geur doet denken aan frambozen, kersen, kaneel en natte aarde. De smaak is rijk en geconcentreerd met fijne tannines en een talmende afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
9421004552752
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
9421004552042
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Nieuw-Zeeland
Ligging wijngaard
De wijngaard waarin de twee percelen voor Aroha liggen, bevindt zich op een hoger gelegen plateau omsloten door bergen. De wijnregio Martinborough bevindt zich op het zuidelijkst deel van het Noorder Eiland.
Flessen per pakket
6
Regio
East coast New Zealand
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Aroha Pinot Noir Te Muna Road Vineyard, Craggy Range
Wijn/Spijs combinatie
Met wilde eend, ree en rood vlees.
Rijping
10 maanden op barriques van Frans eikenhout, 30% nieuw.
Bodem type
Boventerras: 20.000 jaar oud geel/donkerbruine leem. met een ondiepe laag fijn, donkerbruin zanderig leem bovenop een hele diepe laag gruis en stenen die ooit het bed waren van de Huangarua Rivier. Het lagere terras is minder dan 10.000 jaar oud en op sommige plekken soms slechts 500 jaar. Het is voornamelijk rivierslib, zand en leem.
Druivenras
pinot noir,
Jaar
2019
Druivensoort
Pinot Noir,