Craggy Range Gimblett Syrah

Artikelnummer
7000037681
Deze Syrah wordt gemaakt naar het toonbeeld van de Syrah in de Noordelijke Rhône. (Vandaar ook deze schrijfwijze). De Gimblett Gravels Vineyard is zeer geschikt voor de aanplant van deze variëteit. De Syrah werd na de oogst geheel ontsteeld. De vinificatie vond plaats in RVS vaten, waarna rijping in Frans eiken vaten volgende gedurende 17 maanden; 22% van de vaten was nieuw. De wijn is diep donker paars. Het bouquet heeft zwarte bessen, kruiden en cacao. De smaak is intens met impressies van pruimen, fijne zuren en zachte tannines.
Omschrijving
Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Gimblett Gravels is een subappelatie van Hawke's Bay en beslaat in totaal 850 ha. Ooit stroomde hier de Ngaruroro rivier en de dikke lagen Gravels zijn hier het gevolg van. De 27 wineries die hier wijndruiven verbouwen zijn verenigd in de Gimblett Gravels Association. Steve Smith was één van de oprichters. Hun doel is het de subappellatie meer bekendheid te geven en hun wijnen te promoten. De Syrah werd na de oogst geheel ontsteeld. De vinificatie vond plaats in RVS vaten, waarna rijping in Frans eiken vat en volgende gedurende 17 maanden; 22% van de vaten was nieuw. De wijn is diep donker paars. Het bouquet heeft zwarte bessen, kruiden en cacao. De smaak is intens met impressies van pruimen, fijne zuren en zachte tannines.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
9421004551137
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
9421004550840
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Nieuw-Zeeland
Ligging wijngaard
Door zijn ligging is Gimblett Gravels de warmste wijngaard in New Zealand. De stenige bodem verwarmt de omgeving van de druivenstokken. Daarnaast zijn ook het aantal zonne uren, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid regen optimaal. De aanplant met Syrah omvat 14 ha.
Flessen per pakket
12
Regio
East coast New Zealand
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Syrah Gimblett Gravels Vineyard
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijke begeleider van wilde eend, duif en ree.
Rijping
17 maanden op barriques van Frans eiken, waarvan 22% nieuw.
Bodem type
De wijngaard ligt in het vroegere bed van de Ngaruroro Rivier. De bodem bestaat voor 80% uit stenen, die de hele omgeving van de druivenstok verwarmen voor uitstekende bodemcondities voor het maken van rode topwijnen.
Druivenras
syrah,
Jaar
2021
Druivensoort
Syrah,